Epimedium youngianum 'Roseum'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Elfenbloem
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Epimedium youngianum 'Roseum' of Elfenbloem - Informatie:

Of dat de Nederlandse naam van deze tuinplant gekozen is, omdat de bloemen op kleine zwevende elfjes lijkt, is ons niet helemaal bekend, maar als je de vorm van de ontelbare bloemetjes eens goed in je opneemt, dan zou het een aannemelijk verhaal kunnen zijn. Deze variant van de Elfenbloem is bladverliezend. Ondanks dat hij in de winter kaal wordt, is de Epimedium youngianum 'Roseum' een ideale bodembedekker voor op een schaduwrijke plaats. In het voorjaar verschijnen de roze bloemenaan de tuinplant.

 

Standplaats:

Epimedium youngianum 'Roseum' staat het beste op een beschaduwde plek, bijvoorbeeld als onderbeplanting onder een grote heester. Een voedzame, goed doorlatende grond is belangrijk voor de Elfenbloem. Houdt de grond voedzaam door er jaarlijks wat compost tussendoor te strooien. 

 

Snoei en onderhoud:

In de winter is de Epimedium youngianum 'Roseum' kaal. Voordat de nieuwe scheuten uit beginnen te lopen, kunnen de oude delen weggeknipt worden. Als de Elfenbloem zijn maximale oppervlakte begroeit heeft, dient hij elk jaar een of twee keer afgestoken te worden. Dit om te voorkomen dat hij verder blijft groeien. Deze tuinplant woekert overigens niet. De Epimedium youngianum 'Roseum' | Elfenbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.