Epimedium youngianum 'Niveum'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Elfenbloem
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Epimedium youngianum 'Niveum' of Elfenbloem

Epimedium youngianum 'Niveum' is een bodembedekkende vaste plant voor schaduw en halfschaduw. Vooral het decoratieve blad maakt deze tuinplant geschikt voor vakbeplanting. In de lente is het eironde blad roodbrons, in de zomer groen en in de herfst rood. In het vroege voorjaar bloeit Elfenbloem met tere, witgroene bloemetjes, die in trossen als klokjes aan de plant verschijnen. De bloeitijd is tamelijk kort.

 

Standplaats Epimedium youngianum 'Niveum'

Geef Epimedium youngianum 'Niveum' een matig vochtige, humusrijke bodem, liefst op een wat beschutte schaduwrijke standplaats. In de zon alleen als de grond vochtig blijft.  

 

Epimedium youngianum 'Niveum' snoeien en onderhouden

Omdat Epimedium youngianum 'Niveum' al vroeg in het voorjaar bloeit, moeten alle oude plantenresten aan het einde van de winter worden weggehaald, zodat frisse, jonge scheuten voldoende licht en ruimte krijgen. De bodem af en toe verrijken door wat bladhumus (compost) tussen de tuinplanten te strooien. Door te 'scheuren' wordt Elfenbloem verjongd: uitspitten, delen afsteken en het beste stuk opnieuw planten.De Epimedium youngianum 'Niveum' | Elfenbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.