» Corylus avellana 'Red Majestic' - XL

Corylus avellana 'Red Majestic' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Rode krulhazelaar
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Geel/bruin
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm

Corylus avellana 'Red Majestic' of Rode krulhazelaar XL-serie - Informatie
Roodbladige Krulhazelaar of Kronkelhazelaar. Mooi purperrood blad in het voorjaar. Blad verkleurt gaandeweg naar donkergroen in de zomer  en roodbruin in de herfst. De Corylus avellana 'Red Majestic' - XL heeft mooie, kronkelende takken, die ook in de winter heel decoratief zijn. De groeiwijze is opgaand. In het begin van de  lente bloeit de struik met lichtpurperen mannelijke katjes en kleine, rode, vrouwelijke katjes, waaruit in de late de zomer smakelijke hazelnoten voortkomen. De Corylus avellana 'Red Majestic' is als solitair geschikt voor elke tuin, als struik in het openbaargroen, als kustplant en bij het bloemschikken kunnen de takken heel decoratief zijn. 

Onderhoud en snoei:

Elke normale tuingrond is geschikt; kan ook aan de kust geplant worden. Een zonnige of halfschaduwrijke standplaats heeft de voorkeur. Hoe zonniger des te langer blijft de rode bladkleur. De leveringshoogte van deze XL bedraagt 80 tot 100 cm. Deze tuinplant kan wel 2 tot 5 m groot worden. Om de Rode Krulhazelaar te verjongen en de kroon luchtig licht te houden, snoeit u de plant 1 maal per jaar in de zomer (juli-augustus), eind februari kan ook.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Corylus avellana 'Red Majestic' - XL | Rode krulhazelaar koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.