U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Hedera helix 'Shamrock' | Klimop | Tuinplantenwinkel.nl

Hedera helix 'Shamrock'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Klimop
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 4 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Hedera helix 'Shamrock' of Klimop

Hedera helix 'Shamrock' is een zelfhechtende, groenblijvende klimplant, die niet zo snel groeit als de andere soorten Klimop. Deze Klimop heeft kleine, afgeronde, donkergroene bladeren, die soms wel tot in het midden zijn ingesneden en bloeit van september tot oktober met onopvallende, kleine, groengele bloemetjes. Na de bloei verschijnen er soms besjes, waar vogels op af komen. Maar pas op: ze zijn voor de mens giftig. Hedera helix 'Shamrock' is ideaal om als bodembedekker aan te planten; het onkruid heeft dan geen kans meer. Maar de Klimop is ook geschikt om bijvoorbeeld een gaashekwerk of muur te laten begroeien. Help de jonge tuinplant met klimmen tegen een schutting of muur door er een mazennetwerk tegen te plaatsen en de stengels er doorheen te vlechten. Zo kan er ook een groene erfafscheiding gemaakt worden, als er eerst gaaspanelen geplaatst zijn. Zorg dat de Klimop zich niet aan het houtwerk van uw huis gaat hechten; dat laat vervelende sporen na. Overigens komt dit tuinplantje ook als kamerplant voor en kan het in een pot op het balkon of terras geplaatst worden en zo bijvoorbeeld zorgen voor een groene muur op uw balkon . 

 

Standplaats Hedera helix 'Shamrock' 

Hedera helix 'Shamrock' groeit in elke goed doorlaatbare bodem in de zon of de schaduw. Het is belangrijk om bij de muur de grond goed los te maken en harde delen te verwijderen.

 

Hedera helix 'Shamrock' snoeien en onderhouden

In april en oktober kunt u, indien nodig, het beste wat vormsnoei toepassen. Snoeien doet groeien en houdt de tuinplant compact. De Hedera helix 'Shamrock' | Klimop koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.