Juglans regia 'Plovdivski' - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Notenboom
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen
Bladkleur: Groen
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Bestuivers: Broadview, Buccaneer, Coenen
Pluktijd: Oktober
Beschrijving

Juglans regia 'Plovdivski' - hoogstam of Walnoot of Notenboom - Informatie:

Deze variant van de Okkernoot dankt zijn naam aan de plek waar hij vandaan komt; het in Bulgarije gelegen Plovdiv. Net zoals bij de meeste veredelde soorten geeft ook deze notenboom al na enkele jaren zijn eerste vruchten. Een andere eigenschap is dat deze Juglans regia 'Plovdivski' langzamer groeit dan de gewone notenboom. Hierdoor kan hij ook in een wat kleinere tuin prima aangeplant worden. De vrucht is goed van kwaliteit, iets wat langwerpig van vorm en over het algemeen in oktober rijp. Deze Walnoot is enigszins zelfbestuivend, maar een bestuiver zorgt voor een beter vruchtdracht.

 

Standplaats:

Het beste staat de Juglans regia 'Plovdivski' op een open en lichte plek. Een notenboom is goed winterhard.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei een notenboom alleen als hij te groot wordt. Anders is snoei niet nodig. De snoeiperiode is bij notenbomen vrij specifiek. Dit dient te gebeuren in de weken dat het blad verkleurt en gaat vallen. Op dat moment is de sapstroom van de Juglans tot stilstand gekomen. Snoeien in andere periodes, en dan vooral het vroeger voorjaar, kan voor hevige bloedingen zorgen. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Juglans regia 'Plovdivski' - hoogstam | Notenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.