» Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - XL

Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Prachtriet
Bloeitijd: September - Oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: Afhankelijk v. seizoen

Miscanthus sinensis 'Gracillimus' of Prachtriet - Informatie:
Er zijn vele soorten en variëteiten Miscanthus, zodat het niet moeilijk is voor ieders smaak en tuin een Prachtriet te vinden dat aan alle eisen voldoet. Miscanthus sinensus is geen woekereraar, maar stevig doorgroeien. Prachtriet groeit in een polvorm vrij recht omhoog en vormt naast het blad ook enkele schitterende pluimen. De bloei is wel minder aanwezig dan bij andere Miscanthus soorten. De voornaamste sierwaarde heeft dit siergras aan het blad te danken. Het lange, smalle blad heeft in het midden een witte nerf en hangt gracieus (gracillimus) over. Het Prachtriet bloeit niet altijd; als ze bloeit verschijnen er in het najaar roze pluimen. De dorre bladeren zien er in de winter ook prachtig uit als er rijp op zit of als ze bedekt zijn met een laagje sneeuw. De Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - XL is een al wat meer volwassen exemplaar. U kunt ook kiezen voor een standaarduitvoering in potmaat 9 of een andere tussenmaat.

 

Standplaats:

Prachtriet groeit op bijna iedere grondsoort, maar verlangt wel een zonnige plaats met weinig overhangende takken. Deze tuinplant komt het beste tot zijn recht als solitair met een lage onderbeplanting.

 

Snoei en onderhoud:

De Miscanthus sinensis 'Gracillimus' wordt in de loop der jaren steeds groter en kan dan gescheurd worden. Knip deze tuinplant na de winter terug tot op 15 cm boven de grond. 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hierDe Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - XL | Prachtriet koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.