U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Fargesia | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over fargesia

Fargesia is dé soort bamboe die wordt aangeboden als niet woekerend. Over het algemeen worden alle cultivars van de Fargesia minder hoog dan zijn woekerende soortgenoten. Als u een privacy biedende 'haag' op hoogte (3 tot 4 meter) zoekt, dan gaat dit met de Fargesia helaas niet lukken. Voor alle andere toepassingen is de Fargesia uitstekend geschikt. Fargesia is groenblijvend in de winter en ook goed bestand tegen vorst. De groeiwijze is polvormend zonder ondergrondse uitlopers te maken. De pol zal wel elk jaar wat groter worden, maar u komt deze soort niet elders in uw tuin tegen. 

Fargesia planten

De Fargesia kent vele toepassingsmogelijkheden. Hij kan, doordat hij wintergroen is, als natuurlijke afscheiding dienen door hem als een soort haag aan te planten. De sfeer die met deze bamboe gecreëerd wordt, is totaal anders dan met een haag van de standaard soorten als Coniferen, Taxus of Beuk. Daarnaast kan de Fargesia ook als solitair of in kleine groepen worden aangeplant. In een kleine tuin is een plek achterin de border het beste. In een grotere tuin, kunnen kleine groepen op verschillende plaatsen terugkeren. Ook in een Japanse tuin is het een aanwinst op het assortiment. Ook op het terras of balkon kan Fargesia, mits aangeplant in een voldoende grote pot, sierwaarde hebben. Andere bamboesoorten lenen zich niet voor de aanplant in potten, omdat de wortels ervan te snel groeien. 

Fargesia snoeien en verzorgen

Fargesia heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Geef tijdens warme en droge periodes op tijd een keer extra water. Dit houdt de bladeren frisgroen en voorkomt het opkrullen van het blad. Wanneer er veel oude kale stelen in de tuinplant komen te zitten, dan kunnen deze het beste in het voorjaar worden gesnoeid. Knip de stengels kort boven de grond af. Vanuit de basis van de plant zullen weer nieuwe scheuten komen. Om er zeker van te zijn dat de pol van de Fargesia niet verder komt dan gewenst, kan er wortelbegrenzer rondom de standplaats gezet worden. Dit is buigbaar kunststof materiaal dat ervoor waar de wortels van de Fargesia niet doorheen en onderdoor kunnen groeien. Echt noodzakelijk is het bij deze Fargesia niet. 

 

Fargesia is een niet woekerende bamboesoort met wat fijner kleiner blad dan andere bamboesoorten

 

Inspiratie Fargesia:

Het blad van Fargesia blijft ook in de winter groen en daarmee is dit een groenblijvende plant

 

Fargesia is een wintergroene bamboesoort met over het algemeen een wat meer bescheiden hoogte. Daarmee kan hij zowel in kleinere als grotere tuinen en border worden toegepast.

Fargesia is volledig winterhard en kan zowel in de zon als in de schaduw groeien

 

Fargesia woekert niet, maar vormt pollen die op den duur wel steeds groter worden. Als u de grootte wenst te beperken kunt u alsnog ervoor kiezen om bijvoorbeeld een speciekuip te gebruiken bij het plant. Verwijder hiervan de bomen en graaf deze in. Zet vervolgens de plant in het midden van de kuip en vul aan met de aarde uit de tuin.

 

Sommige fargesia soorten hebben gekleurde stengels die een mooi contrast opleveren met het groene blad

 

Sommige soorten Fargesia hebben gekleurde stengels of halmen die een contrast vormen met de bladeren zoals bij deze Fargesia 'Jiuzhaigou'.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.