» Fargesia murielae 'Simba'

Fargesia murielae 'Simba'

Product informatie

Nederlandse naam: Niet-woekerende bamboe
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Advies aantal per strekkende meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze

Fargesia murielae 'Simba' of Niet-woekerende bamboe - Informatie:
De Fargesia murielae 'Simba' is de op één na laagste niet-woekerende bamboe in ons assortiment. De plant zal zonder te snoeien uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 150 centimeter. De 'Simba' is van nature rijkelijk gevuld met frisgroene bladeren, en heeft een compacte uitstraling. Deze kan nog worden vergroot door de bamboe te snoeien.

Omdat deze bamboe niet woekerd zijn er tal van toepassingsmogelijkheden. U kunt de plant als heester gebruiken in de border samen met vaste planten en andere heesters. Daarnaast is het ook mogelijk de Fargesia te gebruiken als haag. De bamboe laat zich namelijk prima in vorm snoeien. En ten slotte is deze bamboe zelfs in pot is goed te gebruiken. 

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
50/60 3 planten 7 planten Ø 23 cm
60/80 3 planten 6 planten Ø 29 cm
80/100 3 planten 6 planten Ø 30 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!


Snoei en Onderhoud:

In principe is snoei van deze bamboe niet nodig tenzij u deze als haagplant wilt gebruiken of een meer compacte uitstraling wilt geven. Knip dan met een heggenschaar de bamboe in het gewenste model. De beste tijd voor het snoeien van een bamboehaag is de zomer. U kunt dan de nieuwe kale scheuten goed zien en afknippen.

De Fargesia is een vrij gemakkelijke tuinplant die weinig eisen stelt aan de bodem en de standplaats. In een pot verlangt de bamboe meer aandacht. Vooral in de zomermaanden is het belangrijk om de bamboe regelmatig te bewateren. Geef daarnaast tijdens het groeiseizoen regelmatig mest zodat de bladeren hun frisgroene kleur blijven behouden.

Tijdens de wintermaanden kan de bamboe een deel van het oude blad afstoten om ruimte te maken voor de nieuwe lichting. Geen zorgen dus. Dit is een jaarlijks terugkerend verschijnsel.De Fargesia murielae 'Simba' | Niet-woekerende bamboe koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.