Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hemelse bamboe

Hier spelen we een klein beetje vals. Hemelse bamboe is eigenlijk helemaal geen bamboesoort, maar we kunnen ons voorstellen dat mensen hem op deze plek gaan zoeken. De naam Hemelse bamboe maakt dit zelfs heel erg logisch. De plant zelf heeft helemaal niks met bamboe te maken. Waar de verwijzing naar bamboe in de Nederlandse naam vandaan komt, is ons ook onbekend. Hij woekert in ieder geval ook niet! De Hemelse bamboe valt op door zijn verschillende kleuren blad. Er zijn verschillende cultivars met elk hun eigen kleurschakeringen. De originele soort wordt het hoogste. Deze Hemelse bamboe kan uitgroeien tot een flinke struik. Naast het opvallende blad, heeft deze soort mooie bloemtuilen in het voorjaar waaruit in het najaar mooie rode bessen ontstaan. De lagere soorten Hemelse bamboe krijgen deze bloemen niet. Alle soorten Hemelse bamboe zijn groenblijvend en goed winterhard. 

Hemelse bamboe planten

De grote Hemelse bamboe wordt zo'n 125 tot max 150 cm groot en komt als solitair het beste tot zijn recht. De kleinere soorten kunnen ook prima als kleine groep in de border of zelfs als hogere randbeplanting toegepasts worden. Hemelse bamboe kan, als een van de weinige groenblijvende bladplanten, ook op een plek in de zon goed uit de voeten. Zorg er wel voor dat de Hemelse bamboe in losse grond komt te staan. Gebruik bij voorkeur aanplantgrond bij het aanplanten. Dit bevordert de groei van het wortelgestel. 

Hemelse bamboe snoeien en verzorgen

De lage Hemelse bamboe heeft geen snoei nodig, maar kan indien nodig wel in model gesnoeid worden. Als de hoge variant te hoog mocht worden, dan kan deze prima gesnoeid worden. Uitdunnen is dan het beste, dus kies de oudste en hoogste takken uit en knip deze bij de grond weg. Vanuit de grond zullen er weer frisse nieuwe scheuten komen.

Hemelse bamboe kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten Hemelse bamboe aangeboden. De originele soort (Nandina domestica) is er in verschillende maten. Daarnaast zijn er een aantal lagere soorten met allemaal hun eigen kleurschakering van het blad. Bijna allemaal zitten deze in het oranje/rode kleurenspectrum, behalve eentje. Dat is de Nandina domestica 'Lemon Lime' die groen/geel blad heeft. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.