» Nandina domestica

Nandina domestica

Product informatie

Nederlandse naam: Hemelse bamboe / Schijnbamboe
Bloeitijd: Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Rood - groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm

Nandina domestica of Hemelse bamboe of Schijnbamboe - Informatie:

Nandina domestica is een mooie heester met van rood naar groen verkleurende bladeren. Deze tuinplant brengt Oosterse sfeer in een tuin; oorspronkelijk komt Hemelse bamboe uit China en Japan. Heel bijzonder is de verkleuring van het blad, van rood in het voorjaar naar groen in de zomer en dan weer rood in de herfst en de winter. Daarbij bloeit Schijnbamboe in de zomer met witte, pluimvormige bloemen, waarna in het najaar rode bessen verschijnen. Als solitair komt Hemelse bamboe het mooist tot zijn recht.

 

Standplaats:

Zet Nandina domestica wel op een beschutte plaats uit de oostenwind in de zon of halfschaduw. Schijnbamboe staat het liefst in een zurige, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Geef Hemelse bamboe een wat beschutte plek, want bij strenge vorst is de tuinplant niet helemaal winterhard en kunt u het beste de plant beschermen. Ingevroren takken kunnen in het voorjaar teruggesnoeid worden. Als u de struik te hoog vindt worden, kunt u hem het beste terugsnoeien in het vroege voorjaar/late winter. Geef Nandina domestica elke 2 jaar wat tuinturf ter bemesting. De Nandina domestica | Hemelse bamboe / Schijnbamboe koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.