Nandina domestica 'Gulfstream'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: hemelse bamboe of Schijnbamboe
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen- rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 - 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 25/35 cm
Beschrijving

Nandina domestica 'Gulfstream' of Hemelse bamboe of Schijnbamboe

Schijnbamboe of Hemelse bamboe zijn de Nederlandse benamingen voor deze heester. De tuinplant is niet verwant aan bamboe, maar wat betreft uiterlijk heeft ze er wel wat van weg. Nandina domestica ‘Gulfstream’ heeft een compacte vorm met oranje-groen uitlopend loof. In de herfst en de winter kleuren de bladeren van groen naar warme oranje- en roodtinten. Anders dan de gewone Nandina domestica geeft de 'Gulfstream' geen bloemen en bessen. Deze plant moet het vooral hebben van zijn schitterende wintertooi. Als solitair of met een aantal bij elkaar is deze tuinplant een aanwinst in de border; in een pot op het terras of balkon gaat ook prima.

 

Standplaats Nandina domestica 'Gulfstream'

Hemelse bamboe staat het liefst in de zon of halfschaduw. Elke goed doorlaatbare, zure, iets vochtige bodem is geschikt. Strooi wat tuinturf bij het aanplanten. Tuinturf verzuurt de bodem en houdt het vocht goed vast. Als u de Nandina in een pot zet kunt u het beste universele potgrond gebruiken.

 

Nandina domestica 'Gulfstream' snoeien en onderhouden

Snoeien kan in maart-april. Verwijder dan de oude, lelijke delen van de Schijnbamboe of knip de tuinplant simpelweg terug. In het begin kan het uiterlijk wat minder fraai zijn, maar de plant zal in de loop van de lente zomer prima herstellen. Normaal gesproken is snoei niet nodig en is Hemelse bamboe zeer onderhoudsvriendelijk.De Nandina domestica 'Gulfstream' | hemelse bamboe of Schijnbamboe koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.