Menu
Geen producten gevonden

»

Cornus alba 'Kesselringii' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Witte kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/125 cm

Cornus alba 'Kesselringii' of Witte kornoelje XL-serie - Informatie
De Witte Kornoelje heeft donkerrode twijgen.Het is een snelgroeiende sier heester, die witte bloemen in het voorjaar krijgt, waaruit in de herfst witte bessen ontstaan tussen de rood verkleurende bladeren.Deze bladeren vallen in de winter af, waardoor de opvallende takken goed zichtbaar worden. Om veel jonge mooie rode scheuten te krijgen moet je de plant ieder jaar tot aan de grond terug knippen. Ze worden dan niet veel hoger dan anderhalve meter. Ze zullen dan ook niet bloeien. Om toch ook bloei te krijgen haal je steeds de meest oude takken onder uit de plant weg. De plant zal zich van onder uit steeds vernieuwen maar wordt hoger dan wanneer je steeds helemaal afknipt. De leveringshoogte bedraagt 100 tot 125 cm. Deze tuinplant is geschikt als haagplant of kan solitair op een ruime plek worden aangeplant.


Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier 

Snoei en onderhoud:

Zet deze tuinplant bij voorkeur in de zon of halfschaduw; schaduw wordt ook verdragen. Als u ieder jaar wilt dat de takken mooi verkleuren, dan raden we aan om ieder voorjaar  alle takken tot vlak boven de grond af te knippen. Dan blijft de hoogte ongeveer 1 m. Als u deze heester ook wilt zien bloeien, dan knipt u slechts 1/3 deel van de oudste takken tot de grond toe af. Nieuwe takken krijgen dan weer de mooie rode of zwarte kleur en de hoogte zal dan ongeveer 3m worden.

 De Cornus alba 'Kesselringii' - XL | Witte kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.