Cornus kousa 'Satomi' - XL+

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Door ons geleverde hoogte: 120/140 cm
Beschrijving

Cornus kousa 'Satomi' of Japanse kornoelje - Informatie:

Er zijn diverse soorten Cornus kousa verkrijgbaar, maar de ‘Satomi’ is met zijn opvallende, roze bloemen een echte uitblinker. In het voorjaar zullen de frisgroene bladeren gaan groeien en in de maanden mei en juni komen de bloemen tevoorschijn. Deze bloemen, bestaande uit een knop met daaromheen vier roze schutbladeren, steken prachtig af tegen het groene blad. Na de bloei vormen zich rode, eetbare vruchten, waar de vogels dol op zijn. Ook in de herfst verandert het uiterlijk van de tuinplant. Voordat het blad van de Japanse kornoelje valt, zal het eerst in diverse roodtinten kleuren. Uiteindelijk kan deze struik uitgroeien tot een hoogte van 2,5 meter.

 

Standplaats:

Cornus kousa ‘Satomi’ staat het liefst in de zon of halfschaduw in een lichtzure, humusrijke bodem. Vermeng bij het aanplanten aanplantgrond door het plantgat.

 

Snoei en onderhoud:

Het advies is om elke twee jaar turfstrooisel rond de voet van de tuinplant aan te brengen voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Een snoeibeurt kan, indien nodig, het beste plaats vinden in de wintermaanden of net na de bloei.

 

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hier De Cornus kousa 'Satomi' - XL+ | Japanse kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.