» Cornus kousa 'China Girl' - XL+

Cornus kousa 'China Girl' - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Japans kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 44 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm
Product-serie: XL+ serie

Cornus kousa 'China Girl' of Japanse kornoelje - Informatie:

Cornus kousa 'China Girl' biedt in elke seizoen iets anders. Het meest in het oog springend zijn de bloemen die aan de tuinplant verschijnen aan het einde van het voorjaar. De schutbladeren van de bloemen kleuren roomwit en staan met zijn vieren rondom een klein rond groen knopje. Het levert een fraai beeld op dat ruim een maand aan houdt. Na de bloei van de Japanse kornoelje vallen de schutbladeren af en beginnen de knopjes op te zwellen. Een aantal van hen groeit uit tot een roodgekleurde vrucht waar de vogels zot op zijn. In het najaar begint het blad vaak te verkleuren naar rode tinten en daarmee eist de tuinplant wederom alle aandacht op in uw tuin. Ook het vernoemen waard is de karakteristieke groeivorm: de takken waaieren naar boven toe uit. In de winter is het silhouet goed herkenbaar en ook als de plant bloeit levert dat een fraai beeld op. De Japanse kornoelje is dus een veelzijdige plant. Hij komt het beste tot zijn recht als solitair. Met deze extra grote uitvoering heeft u direct resultaat. Voordeel van de 'China Girl' is dat deze kornoelje vrij snel bloemen geeft.

 

Standplaats:

Zet Cornus kousa 'China Girl' op een plaats in de zon of halfschaduw. De tuinplant houdt van een lichtzure, goed doorlatende en voedingsrijke bodem. We raden daarom aan om bij het planten van deze struik wat aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat. 

 

Snoei en onderhoud:

Japanse kornoelje kan gesnoeid worden indien nodig. Dit kan het beste in het najaar of in de winter. Probeer alleen te corrigeren waar nodig, zodat de vorm van de tuinplant behouden blijft. De struik kan 2 tot 3 meter hoog worden.De Cornus kousa 'China Girl' - XL+ | Japans kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.