Cornus kousa chinensis - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse Kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roomwit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm
Beschrijving

Cornus kousa chinensis of Chinese kornoelje XL-serie - Informatie:
De Cornus kousa chinensis - XL is een prachtige heester met een overweldigende, witte bloei in juni. In de zomer heeft deze tuinplant een prachtig bladerdek en na de bloei verschijnen er vruchten die in het najaar rood verkleuren. Deze bessen zijn zelfs eetbaar. De grootste sierwaarde naast de bloei is de groeiwijze. De Cornus kousa chinensis waaiert naar boven uit, waardoor deze tuinplant een kenmerkende omgekeerd piramidale vorm krijgt. De takken hangen schuin boven elkaar, wat tijdens de bloei een mooi effect geeft. Die takken zijn erg stevig; ze werden al 3000 jaar voor Chr. gebruikt om pijlen van te maken. In de herfst verkleuren de bladeren geel/rood. De Chinese kornoelje is geschikt voor openbaar groen, zoals parken en begraafplaatsen, en voor daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen en patiotuinen.

 

Onderhoud en snoei:

Geef deze heester de ruimte en zet hem op een lichte, zonnige, beschutte plaats, in een humusrijke goed doorlaatbare, niet te natte tuingrond; ook niet kalkrijk. De Cornus kousa chinensis wortelt oppervlakkig met een fijn wortelgestel.  Weinig snoeien geeft het beste resultaat.
De leveringshoogte bedraagt 100 tot 125 cm.


Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Cornus kousa chinensis - XL | Japanse Kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.