Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over phlox subulata

Phlox subulata is de laagblijvende of kruipende variant van de Phloxenfamilie. Phlox subulata heeft kleine, langwerpige, bijna naaldvormige blaadjes en is wintergroen. Hij vormt een taptijtje / zode op de bodem en bloeit uitbundig in het voorjaar. De tuinplant is goed winterhard. 

Phlox subulata planten

De Phlox subulata staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een wat drogere grond. Hij komt perfect tot zijn recht langs een paadje aan de rand van een border of langs de rand van een verhoogde border. Hij zal dan over de rand gaan hangen wat een mooi beeld kan geven. Zorg voor een goed losgemaakte grond, want Phlox subulata houdt van een wat drogere grond. Zo kan het water snel de grond in trekken. 

Phlox subulata snoeien en verzorgen

Phlox subulata verlangt geen specifieke snoei of verzorging. De tuinplant is winterhard en komt vrijwel altijd zonder schade aan het loof de winter door. Mochten er toch lelijke plekken in de Phlox subulata zitten, dan kunnen deze het beste na de bloei worden teruggesnoeid. 

Phlox subulata kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Er worden op Tuinplantenwinkel.nl verschillende variëteiten van de Phlox subulata aangeboden. Het enige verschil is de bloemkleur. Groeiwijze en bladkleur zijn nagenoeg gelijk. Hierdoor kunnen de verschillende soorten ook prima (in groepjes) door elkaar worden aangeplant voor een nog kleurrijker geheel. Als u van een meer rustige border houdt, dan kunt u het beste één kleur kiezen, of bijvoorbeeld voor de Phlox subulata 'Candystripes' gaan. Deze soort heeft een tweekleurige bloem.

Phlox subulata

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.