» Nepeta faassenii

Nepeta faassenii

Product informatie

Nederlandse naam: Kattenkruid
Bloeitijd: Mei - September
Bloemkleur: Violetblauw
Bladkleur: Grijs/groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Nepeta faassenii of Kattekruid - Informatie:

Deze Nepeta is gelijkend aan de Nepeta 'Six Hill's Giant' maar beter te gebruiken aan de rand van de border. Deze variant groeit minder wild uit. De violetblauwe bloemetjes met de grijsgroen, behaarde blaadjes maken dat deze tuinplant zich prima laat combineren met witte, gele, paarsblauwe en roze planten en met siergrassen. Verder trekt bloeiend Kattenkruid vlinders, bijen en hommels aan.

 

Standplaats:

Nepeta faasseni staat graag in de zon in een vrij droge, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Voor wie katten uit de tuin wil weren, kan de Nepeta faassenii beter niet aanplanten; katten zijn er gek op; ze rollen zich graag door de plant, met als risico dat er een uiteengevallen tuinplant overblijft.

 

Snoei en onderhoud:

Knip op het hoogtepunt van de bloei de bloemen af; dit zorgt voor een tweede bloei en houdt de plant in goede conditie. Om Kattenkruid in toom te houden kunt u de plant af en toe 'scheuren' (uitspitten, halveren en het beste deel opnieuw planten).  De Nepeta faassenii | Kattenkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.