Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over kaki hoogstam

Kaki's zijn vruchtdragende bomen die van oorsprong komen uit bergstreken in Zuid-Oost Azië. De meest bekende telg is de Diospyros kaki, die ook wel sharonfruit genoemd wordt. Deze boom geeft oranje tot gele eetbare vruchten die rijpen in het najaar. De boom is niet alleen vanwege de vruchten een aanwinst voor de tuin. Ook het blad en de herfstverkleuringen daarvan zijn de moeite waard. Niet alleen als vruchtboom, maar ook als sierboom is deze boom een goede keuze.

 

Let er wel op dat u de Diospyros kaki op een enigszins beschutte standplaats aanplant. In de jonge jaren zijn de bomen nog iets gevoelig voor strenge of zeer strenge vorst. De temperaturen komen dan lager uit dan -10 graden Celsius.

 

Een andere telg uit de kakifamilie is de Diospyros lotus of lotusboom of dadelpruim. Deze boom is wel volledig winterhard in ons klimaat en geeft wat kleinere vruchten die gebruikt kunnen worden voor de bereiding van bijvoorbeeld chutney. De Diospyros lotus als hoogstam is ook een fraaie sierboom met een mooie eironde kroon. Het blad van deze boom is langwerpiger en spitser dan bij kakiboom en verkleurt in het najaar prachtig geel.

Kaki hoogstam planten en verzorgen

Als hoogstam plant u deze kakibomen niet alleen vanwege de vruchten maar ook zeker vanwege hun sierwaarde. De bomen ontwikkelen zich tot een kleine of middelgrote boom en zijn goed in toom te houden. Beide soorten hebben gezonde bladeren en kennen een mooie herfstkleur.

Het liefs plant u ze op een zonnige standplaats op een beschutte standplaats uit de oostenwind. Aan de bodem stelt de plant weinig eisen mits deze maar goed doorlatend is. Voeg wat aanplantgrond toe aan de aarde in het plantgat voor een goede aangroei. Deze kunt u samen met de boom bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.