Malus domestica 'James Grieve' - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 35 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Benoni, Cox Orange Pippin, Discovery, Elstar, Golden Delicious, Laxton Superb, Summerred
Pluktijd: September
Geleverde stam hoogte: 180 cm
Beschrijving

Malus domestica 'James Grieve' of Handappel 'James Grieve' - Informatie:
Ook deze hoogstam appelboom zal uiteindelijk uitgroeien tot een echte boom. Geef Handappel 'James Grieve' de ruimte die hij nodig heeft om zich te ontwikkelen. Al het fruit, dus ook de appel, rijpt het beste in de zon. Geef deze fruitboom daarom een zo zonnig mogelijk plekje in uw tuin. Malus domestica 'James Grieve' heeft een groen/gele vrucht met rode strepen. Het is een aromatische appel met een zachtzure smaak. Enig minpuntje aan de appel is het broze karakter. Eenmaal geplukt is voorzichtigheid geboden. Mede hierdoor is de appel uit supermarktassortiment verdwenen. We vinden de smaak echter te goed om hem links te laten liggen. James Grieve rijpt vaak al in augustus en is daarmee redelijk vroeg. James Grieve is ook een goede bestuiver voor andere appelrassen zoals de Cox orange, Ecolette, Elstar, Gala en Golden Delicious. Ook leuk om toe te passen in een fruit- of groentetuin.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van de Malus domestica 'James Grieve' kan het beste in de winter gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open appelboom met een aantal hoofdtakken, vanwaaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de winter de lange, dunne scheuten van deze tuinplant weg tot op 10 cm vanaf een dikkere, houtige tak. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Malus domestica 'James Grieve' - hoogstam | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.