Informatie over hoogstam appelboom

Appelbomen in hoogstam formaat koopt u vertrouwd online bij Tuinplantenwinkel.nl. Wij bieden een divers assortiment met diverse rassen. Een hoogstam zorgt voor een mooi hoogte accent in de tuin. De bomen werden van oudsher vaak geplant bij boerderijen en landerijen. Ze passen dus uitstekend in tuinen met een landelijke uitstraling. Ook in stadstuinen worden deze hoogstam bomen vaak toegepast. U plukt met deze bomen tenslotte de meest smaakvolle appels uit eigen tuin; wie wil dat nu niet.

 

Een hoogstam boom heeft een hoge stam van ongeveer 180 centimeter waarboven de eerste vertakkingen zich bevinden. De vruchten zijn met een ladder te plukken. Het voordeel van en hoogstam boom is dat u onder boom door kunt lopen en het zich behoudt op achterliggende elementen zoals uw woning, schuur of achterliggende border.

Hoogstam appelbomen planten

Appelbomen houden van een zonnige standplaats. De vruchten rijpen in de zon het beste en de vorm van de boom zal zich het mooiste ontwikkelen. Een standplaats meer meer schaduw zal de vorm van de boom vaak beïnvloeden en geeft een grotere kans op bladinfecties.

Een hoogstam appelboom groeit het beste op een goed doorlatende en rijke grond. De beste grond voor een fruitboom zoals deze is een lichte klei of zavelgrond. Deze kalkhoudende grond zorgt ook voor smaakvolle vruchten. Indien u tuiniert op zandgrond dan is het jaarlijks geven van wat extra (korrel)kalk zeker aan te raden. 

Voeg bij het planten aanplantgrond toe in het plantgat voor een extra rijke voedingsbodem. Maak de grond ook dieper goed los, maar plaats de boom niet te diep in het plantgat. De bovenzijde van de kluit dient ongeveer gelijk te staan met het maaiveld van uw tuin.

Hoogstam appelbomen snoeien en verzorgen

Met snoeien kunt u de vorm van de boom sturen. Zorg voor een open kroon voor een goede rijping van de vruchten. Haal bij kruisende takken altijd een tak in zijn geheel weg. Snoeien kan het hele jaar door, maar de aan te raden periode voor snoei is de winter. Snoei alleen NIET wanneer het vriest.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.