U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Schone van Boskoop | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over schone van boskoop

De Schone van Boskoop. Wie denkt hier een mooie jonge deerne uit Boskoop tegen te komen, kan beter maar meteen verder zoeken.. Het gaat hier dus om een appelras, een zuur en oud appelras zelfs. Maar niet een van de minste rassen. De Schone van Boskoop staat ook bekend onder de naam Goudreinette of Goudrenet en stamt uit 1853. 

 

Is Goudreinet een handappel?

Nee, de Schone van Boskoop (Goudreinet) is een zogenaamde moesappel. Vanwege het stevige tot harde vruchtvlees met een enigszins zure smaak in combinatie met de ruwe schil, is de Goudreinet minder geschikt als handappel. Hij leent zich dan wel weer perfect voor het maken van appelmoes, appeltaart of andere gerechten waarin gekookte appels een ingrediënt zijn.

 

De Schone van Boskoop aanplanten

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de kroon van de Schone van Boskoop. De boom heeft namelijk een flinke groeikracht, zowel in de hoogte als in de breedte. Ook de laagstam Schone van Boskoop zal zonder snoei, flink uitgroeien. De bomen kunnen wel gesnoeid en daarna in model gehouden worden. Begin hier tijdig mee en het resultaat mag er zeker zijn. De Schone van Boskoop blijft kleiner én, ook niet onbelangrijk, er komt voldoende fruit aan de boom.

 

Een plek zoveel mogelijk in de zon verdient de voorkeur. Zorg er verder voor dat de grond van goede kwaliteit is. Dat wil zeggen, mooi zwart en los van structuur. Is dit niet het geval dan is aan te raden om aanplantgrond door de aarde in het plantgat te mengen. Graaf hiervoor een ruim plantgat, zodat de grond rondom de kluit ook goed los is en is gemengd met de aanplantgrond. Dit zorgt voor een goede start van de wortelgroei. Het plaatsen van een boompaal en band is vooral bij de hoogstam variant van de Schone van Boskoop belangrijk. Eventueel kan een kleinere maat boompaal bij de halfstamboom dienen. 

 

Is de Schone van Boskoop een zelfbestuivende appelboom?

De Schone van Boskoop is niet zelfbestuivend. Er is een ander appelras nodig dat zorgt voor de bestuiving. Houd er rekening mee dat er dus meer dan één appelboom aangeplant dient te worden. Dit kan ook een Sierappel zoals de Malus Evereste of Malus Red Sentinel zijn. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.