U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Malus domestica 'Braeburn' - laagstam | Handappel | Tuinplantenwinkel.nl

Malus domestica 'Braeburn' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, James Grieve, Idared, Summerred
Pluktijd: September
Beschrijving

Malus domestica 'Braeburn' - laagstam of Handappel 'Braeburn' - Informatie:

Malus domestica 'Braeburn' - laagstam bloeit in april-mei met mooie, rozewitte bloemen, die uitgroeien tot een knapperige zoetzure, rode handappel met een gele ondergrond, die in september-oktober te oogsten is. De tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem. Handappel 'Braeburn' is een slechte zelfbestuiver: voor een goede oogst moet voor de kruisbestuiving ook een van de hiernaast vermelde appelrassen aangeplant worden.

 

Snoei en onderhoud:

Malus domestica 'Braeburn' - laagstam is makkelijk te snoeien. Deze fruitboom is geënt op een traag groeiende onderstam, waardoor de boom trager groeit dan normaal. De beste fruitopbrengst verkrijgt u door veelvuldig te snoeien, zodat de boom licht en luchtig blijft, met een beperkt aantal hoofdtakken. Vanuit de hoofdtakken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een appelboom dient in wintermaanden te gebeuren, bij vorstvrij weer.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Malus domestica 'Braeburn' - laagstam | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.