U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Malus domestica 'Discovery' - laagstam | Handappel | Tuinplantenwinkel.nl

Malus domestica 'Discovery' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 1,5 tot 3 meter
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Benoni, Cox Orange, Elstar, Golden Delicious, James Grieve, Summerred, Topaz
Pluktijd: Augustus
Geleverde stam hoogte: 40 - 50 cm
Beschrijving

Malus domestica 'Discovery' - laagstam Handappel 'Discovery' - Informatie:

Het Discovery-appeltje is een van de vroegst rijpende appels. Het is een vrij klein en zoet appeltje met een rode kleur. De appel wordt ook wel eens het rode oogstappeltje genoemd (Het echte oogstappeltje heeft geel/groene vruchten en heet Malus domestica 'Transparante Jaune'). In het voorjaar bloeit Malus domestica 'Discovery' met een lichtroze bloesem, waarna zich het blad snel vormt. Een laagstam boom is geschikt voor een kleinere tuin en het fruit kan zonder ladder worden geplukt. De tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Handappel 'Discovery' staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een normaal vochtige bodem en stelt verder weinig eisen aan de grondsoort. Deze soort is niet zelfbestuivend. Bekijk hiernaast met welke appelrassen/variëteiten u deze vruchtboom kunt combineren voor een betere vruchtdracht.

 

Snoei en onderhoud:

Een appelboom geeft het beste fruit wanneer de kroon een open vorm heeft. Hierdoor kan zon en lucht de groeiende appels goed bereiken. Door te snoeien kunt u de kroon een open vorm geven en laten behouden. Snoei bij kruisende takken de zwakste scheut weg. Kort scheuten in voor stevige takken die het gewicht van de vruchten op latere leeftijd goed kunnen dragen. Snoei daarbij de tak af boven de naar buiten gerichte ogen (knoppen), zodat de uitlopende scheut van de stam af groeit. Hiermee voorkom je naar binnen gerichte scheuten die vaak zullen kruisen met andere takken.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Malus domestica 'Discovery' - laagstam | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.