Informatie over jonagold appelboom

Jonagold appelboom

Een Jonagold appelboom is een kruising tussen een Jonathan en een Golden Delicious. Deze handappel heeft een groengele schil en een oranjerode blos en de smaak is friszoet. Hij is ook te gebruiken in salades en andere gerechten en natuurlijk smaken Jonagold appels ook heerlijk in een appeltaart of appelmoes. In Nederland en België is de Jonagold een populaire en vaak gegeten appel.

 

Welke Malus domestica Jonagold is het beste?

Een Jonagold appelboom hoogstam is geënt op een bestaande hoge stam. Een Malus domestica Jonagold laagstam heeft een lage stam als basis. Een U-vorm of een dubbele U-vorm van een appelboom Jonagold is ideaal om een muur of een schutting mee af te dekken en op een beperkte ruimte toch appels te laten groeien. Een bijzondere vorm van een Malus domestica Jonagold is de Malus DUO waar de Jonagold gecombineerd is met een ander soort appel en er dus 2 verschillende appelrassen aan 1 boom groeien. Voor elke Jonagold appelboom geldt dat een plek in de zon of de halfschaduw het beste is.

 

Snoeien appelboom jonagold

We raden aan om een Jonagold appelboom 2 keer per jaar te snoeien. In de winter snoeit u de uitlopers aan de hoofdtakken af tot een lengte van ongeveer 10 cm. Op deze manier vormt zich een basis van dikkere takken waar de bloesem en later de appels van de Malus domestica Jonagold aan zullen groeien. In de zomer kunt u de appelboom Jonagold snoeien wanneer hij te groot wordt en op het moment dat er teveel appels aan een tak komen, is het slim om ze uit te dunnen. Zo bezwijken de takken niet onder het gewicht van de Jonagold appels.

 

Jonagold appelboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast een Malus domestica Jonagold vindt u in onze webwinkel tal van andere Fruitbomen. De grote keus is een van de redenen om een Jonagold appelboom bij ons te bestellen. Maar bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl heeft ook andere voordelen. We bezorgen elke bestelling zelf bij u thuis. We hebben jarenlange ervaring met het vervoeren van bomen en weten precies hoe we een appelboom Jonagold zonder beschadigingen bij u af kunnen leveren.

 

Zoete appels uit eigen tuin

De Jonagold is niet zomaar een gewone boom. Deze boom produceert opvallende geelrode appels met een zoete smaak. De Jonagold boom is een zelfbestuivende appelsoort. Dit betekent dat u geen andere appelboom nodig hebt om vruchten te produceren. Als u besluit een Jonagold boom in uw tuin te planten, zorg er dan voor dat de uitgegraven grond voldoende vruchtbaar en goed doorlatend is. Voldoende zonlicht is ook essentieel. Net zoals elke appelboom, heeft ook de Jonagold voldoende zonlicht nodig om de zoetste vruchten te produceren. Het onderhouden van de appelboom Jonagold is vrij eenvoudig. Snoei lange en dode takken sowieso. Verder knipt u dunne scheuten af tot op ongeveer 10 cm van een houtige tak. Aan deze kortere takken groeien later de Jonagold appels.

 

Veelgestelde vragen over Jonagold appelboom

Hoe groot wordt een Jonagold appelboom?

Antwoord: De Appelboom jonagold wordt net zo groot als een andere appelboom. Een fruitboom is er in laagstam, halfstam en hoogstam. De uiteindelijke hoogte van de appelbomen is zo'n 3 tot 5 meter. De mini appelbomen, worden ongeveer 250 cm hoog. Wilt u een Jonagold appel boom in de tuin zetten? Kies dan de juiste maat, zodat de boom niet te groot wordt of te klein blijft.

 

Is Jonagold een zelfbestuiver?

Antwoord: Ja, de roze-witte bloemen van de Jonagold zijn zelfbestuivend. Voor de bestuiving is geen andere appelboom nodig. Deze appelbomen dragen ook vruchten als er geen andere appelboom bij in de buurt staat.

 

Wat is de beste appelboom voor in de tuin?

Antwoord: Welk ras appelboom u kiest, is heel persoonlijk. Als het ras wat u graat wilt, niet zelfbestuivend is, dan is het belangrijk om er goede bestuivers bij in de buurt te zetten, anders komen er geen vruchten aan de appelboom. De appelboom Jonagold is zelfbestuivend en daarmee geschikt om als enige appelboom aan te planten. Een ander ras dat hiervoor geschikt is, is de Elstar appel. Zowel de Jonagold appels als de vruchten van de Elstar zijn goede en lekkere vruchten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.