Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over jonagold appelboom

Jonagold appelboom

Een Jonagold appelboom is een kruising tussen een Jonathan en een Golden Delicious. Deze handappel heeft een groengele schil en een oranjerode blos en de smaak is friszoet. Hij is ook te gebruiken in salades en andere gerechten en natuurlijk smaken Jonagold appels ook heerlijk in een appeltaart of appelmoes. In Nederland en België is de Jonagold een populaire en vaak gegeten appel.

Welke Malus domestica Jonagold is het beste?

Een Jonagold appelboom hoogstam is geënt op een bestaande hoge stam. Een Malus domestica Jonagold laagstam heeft een lage stam als basis. Een U-vorm of een dubbele U-vorm van een Jonagold appelboom is ideaal om een muur of een schutting mee af te dekken en op een beperkte ruimte toch appels te laten groeien. Een bijzondere vorm van een Malus domestica Jonagold is de Malus DUO of TRIO waar de Jonagold gecombineerd is met een ander soort appel en er dus 2 verschillende appelrassen aan 1 boom groeien. Voor elke Jonagold appelboom geldt dat een plek in de zon of de halfschaduw het beste is.

Snoeien appelboom Jonagold

We raden aan om een Jonagold appelboom 2 keer per jaar te snoeien. In de winter snoeit u de uitlopers aan de hoofdtakken af tot een lengte van ongeveer 10 cm. Op deze manier vormt zich een basis van dikkere takken waar de bloesem en later de appels van de Malus domestica Jonagold aan zullen groeien. In de zomer kunt u de Jonagold appelboom snoeien wanneer hij te groot wordt en op het moment dat er teveel appels aan een tak komen, is het slim om ze uit te dunnen. Zo bezwijken de takken niet onder het gewicht van de Jonagold appels.

Jonagold appelboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Naast een Malus domestica Jonagold vindt u in onze webwinkel tal van andere Fruitbomen. De grote keus is een van de redenen om een Jonagold appelboom bij ons te bestellen. Maar bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl heeft ook andere voordelen. We bezorgen elke bestelling zelf bij u thuis. We hebben jarenlange ervaring met het vervoeren van bomen en weten precies hoe we een Jonagold appelboom zonder beschadigingen bij u af kunnen leveren.

 

Jonagold appelboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.