Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over cox's orange pippin

Kenmerken Cox's Orange Pippin

De Malus domestica Cox's Orange Pippin bloeit rond de maanden april en mei met roze-witte bloesem. De Cox's Orange pippin Appelboom verliest in de winter zijn bladeren en kan goed tegen vorst. Een Cox Orange Pippin is geen zelfbestuivende appelboom wat wil zeggen dat er een andere appelboom in de buurt moet staan om vruchten te kunnen vormen. Elstar, Golden Delicious, James Grieve, Laxton Superb of Discovery zijn hier geschikte rassen voor. De handappel Malus domestica Cox's Orange Pippin is rijp in de periode van half september tot begin oktober.

 

Een Malus domestica Cox's Orange Pippin voor elke tuin

Een Cox's Orange Pippin wordt geënt op een andere onderstam en is daarom te krijgen in verschillende hoogtes. Doordat de Cox's Orange appelboom op deze manier gekweekt is, komen er meer appels aan en blijft de hoogte in tact. U vindt de appelboom Cox in onze webshop als laagstam, halfstam en hoogstam. Ook is hij te verkrijgen als opvallende U-vorm of als een mini-appelboom die ook in een grote pot kan groeien.

 

Hoe smaakt een Cox Orange Pippin appel?

Aan de boom heeft deze appel een lichtgroene kleur die langzaam veranderd naar geel met oranjerode accenten. Als hij rijp is, draagt hij meestal een rode blos op de schil. De kleine Cox's Orange Pippin appel valt op door zijn platte en brede vorm. De Cox's Orange Pippin heeft een goede smaak en is te eten als handappel, maar ook lekker in een fruitsalade of om appelmoes of sap van te maken. De Cox appel heeft zijn populariteit te danken aan zijn zoete / zachtzure smaak.

 

Hoe plant ik een Malus domestica Cox's Orange Pippin boom?

Een fruitboom kan het beste in de volle grond worden geplant. De wortels van de boom kunnen zich dan goed ontwikkelen, waardoor ze voldoende vocht uit de grond kunnen opnemen voor de ontwikkeling van de vruchten. Als de boom in een pot wordt geplant, dan kan kunnen de wortels maar een beperkte hoeveelheid water opnemen. Water geven in de zomermaanden is dan erg belangrijk voor de ontwikkeling van de vruchten van de fruitbomen. Zorg ervoor dat de grond in de pot altijd licht vochtig blijft en niet uit kan drogen.

 

Een Cox's Orange Pippin boom staat bij voorkeur op een standplaats in de zon of in de halfschaduw. De hoeveelheid zon bepaald uiteindelijk hoe zoet de Cox appel wordt. Een Cox's Orange Pippin staat het liefst op humusrijke grond. Bij het aanplanten heeft een voldoende groot plantgat en het gebruik van aanplantgrond een positieve invloed op de aangroei van deze appelboom. Deze tuinplanten kunnen zowel op zandgrond als kleigrond uit de voeten. Plaats bij hoogstam en halfstam bomen een boompaal direct naast het plantgat en de kluit. Boompalen en band geven de kluiten van de bomen houvast tijdens harde wind. Een jaar of vijf na het planten, kunnen de boompalen doorgaans weer verwijderd worden.

 

Malus Domestica Cox's Orange Pippin bomen zijn het hele jaar te planten. Tijdens het planten is voldoende water geven altijd belangrijk, maar tijdens droge en zonnige periodes is het essentieel voor het aangroeien van de bomen.

 

Hoe snoeit u een Cox's Orange Pippin?

De lagere stamhoogtes van de Cox's Orange appelboom zijn zonder trap te snoeien en ook eenvoudig op hoogte te houden. Door niet teveel hoofdtakken vanuit de stam te laten groeien, blijft de boom luchtig en dit komt het aantal appels ten goede. Aan deze hoofdtakken komen weer kleine takjes. Door deze takken in de winter op ongeveer 10 cm te snoeien, worden ze dikker en vormen zich in de loop van de tijd bloemen die uit zullen groeien tot Cox's Orange Pippin appels. Het snoeien van de hoogstam bomen vergt iets meer aandacht en moeite. Het snoeien van een hoogstam Cox's orange Pippin gebeurt in principe op dezelfde wijze als bij de lagere varianten. Zorg voor een aantal hoofdtakken, met daaraan kleine takjes waaraan de bloemen en vruchten komen te groeien.

 

Cox's Orange appelboom bestellen op Tuinplantenwinkel.nl

Wij komen de Malus Domestica Cox's Orange Pippin zelf bij u thuis afleveren en zorgen dat hij tijdens het vervoer niet beschadigd. Zo hoeft u er alleen nog voor te zorgen dat deze Cox's orange Pippin op de juiste manier in de tuin terecht komt. Omdat we overtuigd zijn van de kwaliteit van de Cox's Orange appelboom geven we aangroeigarantie. In onze webshop vindt u appelrassen die helpen bij de bestuiving van de Cox Orange Pippin en andere scherp geprijsde die zelfs van uw kleine tuin een boomgaard maken. wij kweken de Cox's Orange Pippin niet zelf, maar halen de bomen bij een gespecialiseerde kwekerij.

 

Veelgestelde vragen over de Malus domestica Cox's Orange Pippin

Is de Cox's Orange Pippin een zelbestuivende appelboom?

Antwoord: Nee, voor de bestuiving van deze boom, is een ander ras nodig. Goede bestuivers voor de Cox' Orange Pippin appelboom zijn bijvoorbeeld Elstar, Golden Delicious en James Grieve.

 

Wanneer bloeien fruitbomen in het algemeen?

Antwoord: De bloeitijd van fruitbomen is over het algemeen in het voorjaar. De ene boom bloeit al vroeg in het voorjaar; de bloemen verschijnen vaak op nog kale takken. Andere bomen bloeien later als de bladeren al aan de fruitbomen staan. De Malus domestica Cox's Orange Pippin bloeit in de periode april/ mei. De bloemkleur van deze appelboom is Roze - wit. De bloemknoppen zijn roze, de bloemblaadjes nagenoeg wit. De rijptijd van deze appel is begin oktober. In de herfst kunt u het rijpe fruit plukken.

 

Waarvoor wordt de Cox's Orange Pippin appel gebruikt?

Antwoord: De Cox's Orange is een handappel en kan zo gegeten worden. Daarnaast zijn de appels ook geschikt voor verwerking in appeltaarten, appelmoes of sap.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.