Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over cox's orange pippin

Kenmerken Cox’s Orange Pippin

De Malus domestica Cox's Orange Pippin bloeit rond de maanden april en mei met roze-witte bloesem. De Cox Appelboom verliest in de winter zijn bladeren en kan goed tegen vorst. Een Cox Orange Pippin is niet zelfbestuivend wat wil zeggen dat er een andere appelboom in de buurt moet staan om vruchten te kunnen vormen. Elstar, Golden Delicious, James Grieve, Laxton Superb of Discovery zijn hier geschikte rassen voor. De appels van de Malus domestica Cox’s Orange Pippin zijn rijp in september.

Een Cox’s Orange Pippin voor elke tuin

Een Cox’s Orange Pippin wordt geënt op een andere onderstam en is daarom te krijgen in verschillende hoogtes. Doordat de Cox Orange appelboom op deze manier gekweekt is, komen er meer appels aan en blijft de hoogte in tact. U vindt de appelboom Cox in onze webshop als laagstam, halfstam en hoogstam. Ook is hij te verkrijgen als opvallende U-vorm of als een mini-appelboom die ook in een grote pot kan groeien.

Hoe smaakt een Cox appel?

Aan de boom heeft deze appel een lichtgroene kleur die langzaam veranderd naar geel met oranjerode accenten. De kleine Cox appel valt op door zijn platte en brede vorm. Hij is te eten als handappel, maar ook lekker in een fruitsalade of om appelmoes van te maken. De Cox appel heeft zijn populariteit te danken aan zijn zoete / zachtzure smaak.

Hoe plant ik een Cox’s Orange Pippin?

Een Malus Domestica Cox’s Orange Pippin is het hele jaar te planten. Tijdens het aanplanten is voldoende water geven altijd belangrijk, maar tijdens droge en zonnige periodes is het essentieel voor het aangroeien. Een Cox Orange appelboom staat het liefst op een plek in de zon of in de halfschaduw. De hoeveelheid zon bepaald uiteindelijk hoe zoet de Cox appel wordt. Een Cox’s Orange Pippin staat het liefst op humusrijke grond en bij het aanplanten heeft een voldoende groot plantgat en het gebruik van aanplantgrond een positieve invloed op de aangroei van deze appelboom.

Hoe snoeit u een Cox’s Orange Pippin?

De lagere stamhoogtes van de Cox appelboom zijn zonder trap te snoeien en ook eenvoudig op hoogte te houden. Door niet teveel hoofdtakken vanuit de stam te laten groeien, blijft de boom luchtig en dit komt het aantal appels ten goede. Aan deze hoofdtakken komen weer kleine takjes, door deze in de winter op ongeveer 10 cm af te knippen, worden ze dikker en vormen zich in de loop van de tijd bloemen die uit zullen groeien tot Cox Orange appels.

Cox’s Orange appelboom bestellen op Tuinplantenwinkel.nl

Wij komen de Malus Domestica Cox’s Orange Pippin zelf bij u thuis afleveren en zorgen dat hij tijdens het vervoer niet beschadigd. Zo hoeft u er alleen nog voor te zorgen dat deze Cox d orange op de juiste manier in de tuin terecht komt. Omdat we overtuigd zijn van de kwaliteit van de Cox Orange appelboom geven we aangroeigarantie. In onze webshop vindt u appelrassen die helpen bij het bestuiven de Cox Orange Pippin en andere scherp geprijsde appelbomen die zelfs van uw kleine tuin een boomgaard maken.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.