Informatie over james grieve

Eigenschappen malus domestica James Grieve

James Grieve heeft zijn naam te danken aan de ontdekker van deze appelboom die rond 1890 het ras kweekte als kruising tussen een Engels appelras en een Cox Orage Pippin. Is een James Grieve zelfbestuivend? Deze appelboom is zelfbestuivend en ook een goede bestuiver met witroze bloemen om zo vruchten te vormen bij een andere appelboom zoals een Cox's Orange PippinDiscoveryElstar of Golden Delicious. De bloemen van deze appelboom zijn wit van kleur en bloeien in april / mei. De James Grieve oogsten doe je al vroeg en meestal in augustus.

 

Verschillende formaten James Grieve appels

Een James Grieve laagstam past door zijn beperkte hoogte in elke particuliere tuinen in Nederland en België. Maar ook een halfstam of hoogstam is overal een leuke toevoeging. Vooral omdat een Malus d James Grieve met zijn fraaie bloesem en de appels er elk seizoen anders uitziet. Een appelboom James Grieve is als U-vorm te planten in de buurt van een muur en een mini variant van deze appelboom kan zelfs in een grote pot op het terras staan het beste staat hij in de volle grond en heeft dus als appel boom geen andere appelbomen nodig om vruchten te krijgen, de appelboom James Grieve is wel voor andere appelbomen een goede bestuiver.

 

James Grieve appel

Een James Grieve appel fruitboom is een handappel waar je ook heerlijke appelmoes of appelsap van kunt maken en u goed in uw tuin zetten is een goede optie het is een makkelijke appelboom. De appel is middelgroot en is breder dan dat hij hoog is. De kleur van de James Grieve appel is eerst groen en later helder geel met een lichte blos. Het vruchtvlees is zacht en geel van kleur en de smaak van deze appel is zachtzuur. De James Grieve appel is gevoelig voor vallen en stoten en moet daarom na het plukken met zorg behandeld worden.

 

Hoe moet ik een appelboom James Grieve snoeien?

Een James Grieve snoeien kan op verschillende manieren en is afhankelijk van de stamhoogte van deze appelboom. De James Grieve snoeien doet u het beste in de winter, omdat dan alle sapstromen tot rust zijn gekomen. Wilt u een Malus d James Grieve in model houden dan is het aan te raden om de top op een door u gewenste hoogte af te knippen en niet teveel hoofdtakken vanaf de stam te laten groeien. Kies een aantal stevige hoofdtakken en snoei de kleinere takken die hieraan zitten af tot ongeveer 10 cm. Op deze manier komt er de meeste bloesem en dus appels aan de James Grieve.

 

De beste standplaats voor een James Grieve

Omdat een James Grieve appel het beste rijpt wanneer hij in de zon hangt, is een plek in de zon het beste. Ook de halfschaduw is een prima plek voor een Malus d James Grieve. Omdat deze appel niet houdt van heet en droog weer is water geven tijdens deze periodes essentieel. Ook bij het aanplanten is voldoende water een van de factoren die bepalen of de James Grieve snel aan zal groeien. Dit zorgt samen met een losse bodem rondom de kluit en een plantgat dat aangevuld wordt met aanplantgrond voor een snelle groei van de boomwortels. Op een winderige plek is het aan te raden om een hoogstam James Grieve te voorzien van een boompaal met boomband.

 

James Grieve kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Een James Grieve kopen kan in onze webshop. Hier vind u alle mogelijke formaten van deze appelboom en komt u ook andere fruitbomenbessenstruiken of frambozen tegen om nog meer fruit te kunnen telen in uw eigen tuin. De James Grieve komen wij zelf bij u thuis afleveren met onze eigen bezorgdienst de bezorgkosten zijn laag en uw appelboom of andere tuinplanten zijn volledig in handen van een specialist en schade door bezorging is onmogelijk . Zo bent u der zeker van dat elke boom in de beste conditie bij u thuis aankomt. Bent u zelf niet thuis? Dan kunt u met ons een plek af spreken waar onze chauffeur uw planten neer mag zetten. Ook aanplantgrond of andere benodigdheden voegt u eenvoudig aan uw bestelling toe. Zo heeft u direct alles bij de hand om de James Grieve op de juiste manier aan te planten. Wanneer u dit doet, krijgt u van ons aangroeigarantie, zodat u verzekerd bent van een mooie appelboom in uw tuin.

 

Veel gestelde vragen over een James Grieve appelboom

Hoe smaakt James Grieve?

Antwoord: De James Grieve is een zoet zure hand appel en is ook geschikt als moesappel.

 

Waar kan ik James Grieve appels kopen?

Antwoord: De appelboom James Grieve is gewoon bestelbaar bij tuinplantenwinkel.nl en word met de grootste zorg bij u thuisbezorgd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.