Malus domestica 'Jonagold' BIO - mini

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 1,5 tot 3 meter
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Benoni, Discovery, Elstar, James Grieve, Laxton Superb
Pluktijd: Oktober
Geleverde stam hoogte: 30 - 50 cm
Beschrijving

Malus domestica 'Jonagold' BIO - patio of mini Handappel 'Jonagold' - Informatie:

Malus domestica 'Jonagold' is een laagblijvende, langzaam groeiende appelboom met een smalle groeiwijze. Daarom is deze tuinplant geschikt als solitair in de kleine tuin en in een pot op het balkon of terras. Het vruchtvlees van de Jonagold is sappig en zoet. Het is de gezondste appelsoort, die u in oktober kunt plukken en die geschikt is als handappel, maar ook voor appelmoes of appeltaart. De fruitboom is niet wintergroen. In maart-april verschijnt de witte bloesem. Deze mini fruitboom wordt ook wel patio fruitboom genoemd. 

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Standplaats:

Zet deze tuinplant bij voorkeur in de zon of halfschaduw, dat bevordert de appeloogst. Elke normale tuingrond is geschikt. Er hoeft voor de bestuiving geen andere boom bij geplant te worden; Malus domestica 'Jonagold' is namelijk zelfbestuivend.

 

Snoei en onderhoud:

Als Handappel 'Jonagold' in een pot staat, is er geen natuurlijke aanvoer van voedingsstoffen. Let er op dat je de mini fruitboom goed verzorgt en onderhoudt. Geef op tijd water en voldoende mest en verplaats de boom niet teveel. Malus domestica 'Jonagold' - patio is een langzame groeier, die daarom nauwelijks snoei nodig heeft. Vormsnoei kan in de herfst of winter, nadat de vruchten van de boom zijn.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde fruitplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Malus domestica 'Jonagold' BIO - mini | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.