Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over zuil amberboom

De Amberboom kent vele variaties, waaronder ook deze bomen met een zuilvormige groeiwijze; de Zuil amberboom. De Liquidambar is een geliefde en veel toegepaste boomsoort. Hij kent geen ziektes en naast het blad valt er door het jaar heen geen 'rommel' in de vorm van uitgebloeide bloesem of vruchten uit de boom. Het blad van de Zuil amberboom is, net zoals bij zijn soortgenoten, mooi handvormig ingesneden van vorm. In de herfst kan het blad prachtig verkleuren, voordat het van de boom valt. Door de smalle groeiwijze, past de Zuil amberboom ook op een plek in de tuin waar voor een brede kroon geen ruimte is. Daarnaast is hij prima geschikt om als laanbeplanting langs een (langere) oprit aangeplant te worden. Er zijn een aantal Liquidambarsoorten die een soort opvallende kurkafzetting op de bast van de stam krijgen. Dat krijgt deze Zuil amberboom niet. 

Zuil amberboom snoeien en verzorgen

De Zuil amberboom heeft een smalle groeiwijze, waardoor snoei in de breedte nagenoeg niet nodig zal zijn. Eventueel kunnen jonge scheuten die buiten de basisvorm van de boom groeien weg gesnoeid worden. Dit kan altijd gebeuren en hoeft niet in een bepaalde periode. Waar wel rekening mee gehouden moet worden bij het maken van de keuze voor de Zuil amberboom is het feit dat deze boom ondanks zijn smalle groeiwijze toch vrij hoog kan worden. Het beste voor de boom is, als hier de ruimte voor is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de Zuil amberboom door een jaarlijkse snoeibeurt van de top van de boom goed in toom gehouden worden. Hij verdraagt snoeien goed en zal ook altijd weer uitlopen en nieuwe scheuten maken. Als het om jonge scheuten gaat, dan mogen deze net zoals bij de zijtakken het hele jaar door gesnoeid worden. Mocht het een keer nodig zijn dat er wat dikkere takken uit de top gesnoeid moeten worden, dan kan dit beter wachten tot het najaar als het blad gevallen is. 

Een Amberboom, en dus ook de Zuil amberboom houdt niet van hele droge grond. Vandaar is het aan te raden om, zeker de eerste jaren na aanplant, voldoende extra water te geven tijdens droge en warme periodes. 

Zuil amberboom planten

Een Zuil amberboom houdt niet van hele droge grond. Hier kan tijdens het aanplanten rekening mee gehouden worden door voldoende aanplantgrond te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de grond een groter vochtopnemend vermogen krijgt. Het aanplanten van de zuil amberboom vergt verder geen speciale vereisten. Zorg voor een ruimvoldoende groot plantgat met ook in de bodem losse grond, zodat de wortels van de boom een goede start kunnen maken. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.