Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over zuil amberboom

De Amberboom Liquidambar styraciflua kent vele variaties, waaronder ook deze bomen met een zuilvormige groeiwijze; de Zuil amberboom. De Liquidambar is een geliefde en veel toegepaste boomsoort. Hij kent geen ziektes en naast het blad valt er door het jaar heen geen 'rommel' in de vorm van uitgebloeide bloesem of vruchten uit de boom. Het blad van de Zuilvormige amberboom is, net zoals bij zijn soortgenoten, mooi handvormig ingesneden van vorm. In de herfst kan het blad prachtig verkleuren, voordat het van de boom valt. Het blad van de Liquidambar Slender Silhouette verkleurt van groen naar geel, oranje, rood en soms zelfs paars. De mate van verkleuring van de Liquidambar Slender Silhouette hangt van de standplaats af.

 

Door de smalle groeiwijze met opgaande takken, past de Zuilvormige amberboom ook op een plek in de tuin waar voor een brede kroon geen ruimte is. Daarnaast is de Zuilvorm amberboom prima geschikt om als laanbeplanting langs een (langere) oprit aangeplant te worden. Er zijn een aantal Liquidambarsoorten die een soort opvallende kurkafzetting op de bast van de stam krijgen. Dat krijgt deze Zuil amberboom niet. 

 

Voor de bloemen hoeft u deze boom niet te kopen. De bloei is namelijk totaal onopvallend (als de boom al gaat bloeien). Dit heeft als voordeel dat de boom weinig rommel laat vallen. Het blad in de herfst is het enige dat u op hoeft te ruimen. Voor bloei in de tuin kunt u andere planten en heesters rondom de boom planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan struiken zoals de (pluim)Hortensia of Ceratostigma.

 

De Liquidambar Slender Silhouette wordt als beveerde boom aangeboden. Dit betekent dat de stam van de boom tot onderaan vertakt is. Het is een laagstam boom. In de loop van de jaren kan deze laagstam opgekroond worden, zodat er een groter deel van de stam zichtbaar wordt. Door een hogere stam te creëren, kunnen er ook makkelijker andere planten rondom de boom gezet worden.

 

Zuil amberboom snoeien en verzorgen

De Zuil amberboom heeft een smalle groeiwijze, waardoor snoei in de breedte nagenoeg niet nodig zal zijn. Eventueel kunnen jonge scheuten die buiten de basisvorm van de boom groeien weg gesnoeid worden. Dit kan altijd gebeuren en hoeft niet in een bepaalde periode. Waar wel rekening mee gehouden moet worden bij het maken van de keuze voor de Liquidambar Slender Silhouette is het feit dat deze boom ondanks zijn smalle groeiwijze toch vrij hoog kan worden. Het beste voor de boom is, als hier de ruimte voor is.

 

Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de Zuil amberboom door een jaarlijkse snoeibeurt van de top van de boom goed in toom gehouden worden. Hij verdraagt snoeien goed en zal ook altijd weer uitlopen en nieuwe scheuten maken. Als het om jonge scheuten gaat, dan kunt u deze het hele jaar door snoeien. Mocht het een keer nodig zijn dat er wat dikkere takken uit de top van de bomen gesnoeid moeten worden, dan kan dit beter wachten tot het najaar als het blad gevallen is. 

 

Een Amberboom, en dus ook de Zuil amberboom houdt niet van hele droge grond. Vandaar is het aan te raden om, zeker de eerste jaren na aanplant, voldoende extra water te geven tijdens droge en warme periodes. 

 

Zuil amberboom of zuilvormige amberboom planten

Een Zuil amberboom houdt niet van hele droge grond. Hier kan tijdens het aanplanten rekening mee gehouden worden door voldoende aanplantgrond te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de grond een groter vochtopnemend vermogen krijgt. Het aanplanten van de zuil amberboom vergt verder geen speciale vereisten. Zorg voor een ruimvoldoende groot plantgat met ook in de bodem losse grond, zodat de wortels van de boom een goede start kunnen maken. 

 

Zuilvormige bomen of zuilvormige boom zijn er meer soorten ?

Er zijn zeker meer soorten bomen die zuilvormig groeien die geschikt zijn voor kleinere tuinen ze zijn zowel beschikbaar van onder uit vertakt maar soms zijn ze ook bestelbaar als hoogstam boom. De zuilvormige amberboom kan in de half schaduw staan en als hij op natte grond staat krijgt deze zuilvormige boom een mooie herfstverkleuring waardoor deze zuilvorm amberboom in kleine tuinen uit kan groeien tot een prachtige boom.

 

Een zuilvormige boom aanplanten

De amberboom Liquidambar styraciflua Slender Silhouette wordt een stuk minder breed dan de gewone amber bomen. Hierdoor kan de Liquidambar Slender Silhouette ook in kleinere tuinen een plek krijgen Houd er wel rekening mee dat deze zuilvorm amberboom een flinke hoogte kan bereiken.

 

De zuilvorm Amberboom kan op nagenoeg elke grondsoort uit de voeten. Als de amberboom Liquidambar styraciflua Slender Silhouette op droge zandgrond komt te staan, dan is het verstandig om in het plantgat aanplantgrond te mengen met de aarde uit het gat. De aanplantgrond zorgt voor een goede start van de wortels van de bomen. Als de boom is geplant, kunnen de de boompalen worden aangebracht. Zet een boompaal direct naast de kluit in de grond. De palen geven de kluiten de eerste jaren na aanplant houvast bij harde wind.

 

Geef de kluit van de Zuilvorm amberboom tijdens warme en droge periodes dagelijks water. Het is belangrijk dat voorkomen wordt dat de wortels van de kluit kunnen uitdrogen.

 

Liquidambar styraciflua Slender Silhouette kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden de liquidambar styraciflua slender silhouette aan op onze webshop en hij is gewoon bestelbaar we leveren deze boom in pot waardoor ze een goed wortelgestel hebben en dus niet uit de volle grond dat geld ook voor de kleine bomen en grotere bomen die we leveren. We geven aangroei garantie dus zorgen maken is niet nodig.

 

De zuilvormige amberbomen zijn heel mooi te combineren met vaste planten of andere tuinplanten ze stellen niet veel eisen aan de grondsoort en hebben ook weinig nodig om tot een mooie zuilvorm uit te groeien

 

Veelgestelde vragen over de Zuil amberboom:

Hoe hoog wordt de amberboom?

Antwoord: Afhankelijk van het soort amberboom dat u kiest en de standplaats en grond soort zal de uiteindelijke hoogte bereikt worden. Kijk voor specificaties per product van de liquidambar styraciflua Slender Silhouette of de standaard liquidambar styraciflua Worplesdon wat we als uiteindelijke hoogte aangeven.

 

Kun je een amberboom klein houden?

Antwoord: Ja een amberboom is klein te houden vooral de amberboom liquidambar styraciflua Slender Silhouette is hier met zijn zuilvormige groeiwijze de beste keuze voor. Hij verdraagt snoeien goed. U kunt vormverstorende takken in het vroege voorjaar wegknippen. Nadat u de takken gesnoeid heeft, zullen er spoedig weer nieuwe bladeren aan de Liquidambar Slender Silhouette komen te staan.

 

Hoe snel groeit een lei amberboom?

Antwoord: In eerste instantie zullen leibomen niet hoger worden. De stamhoogte blijft altijd gelijk. Door de takken van de Lei amberboom jaarlijks tot op de basis terug te snoeien, zal de boom niet veel groter worden dan dat hij bij aanschaf al was.

 

Is een amberboom groenblijvend?

Antwoord: De zuilvorm amberboom is niet wintergroen. In de herfst verliest hij zijn blad. Voordat de bladeren van de Liquidambar Slender Silhouette van de boom vallen, krijgen ze eerst nog een opvallende herfst kleur. De bladeren verkleuren van groen naar geel, oranje, rood en soms zelfs paars. De mate van de herfstverkleuring is afhankelijk van de standplaats en leeftijd van de Liquidambar Slender Silhouette. Combineer de bladverliezende Zuilvormige amberboom met andere planten die wel wintergroen zijn voor een mooi evenwicht in de tuin.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.