Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over zuilbeuk

De Zuilbeuk is een echte beuk, maar door zijn smalle groeiwijze is deze variant heel geschikt voor de kleine tuin, als er een boom gewenst is. Daarnaast komt de Zuilbeuk heel goed tot zijn recht als hij aangeplant wordt als laanbeplanting langs een (lange) inrit. Alle beuken, dus ook de Zuilbeuken, hebben een onopvallende bloei. Uit deze bloemen kunnen na een aantal jaren tegen de herfst soms beukennootjes komen. Deze beukennootjes zijn eetbaar. Het blad van de Zuilbeuk verdort in de herfst en blijft, bij een milde winter zonder stormen, aan de boom zitten. Op zijn hoogst is deze boom dan maar een paar weken kaal. In april / mei vormt zich weer nieuw blad.

Zuilbeuk snoeien en verzorgen

De takken zitten vanaf de onderkant aan de boom (beveerd). Het is een langzame groeier, maar indien nodig is de Zuilbeuk goed te snoeien. 

Zuilbeuk planten

De beste standplaats is een wat beschutte plek in uw tuin (dan blijft het dorre blad in de winter het beste hangen, een Zuilbeuk is verder helemaal winterhard) in een niet te natte, humusrijke tuingrond. In de zon of schaduw, dat maakt niet uit. Zoals bij het planten van elke boom, is het belangrijk dat de grond eerst goed losgemaakt wordt. Er mogen geen harde lagen meer in zitten. Ook niet in de diepte. Graaf op de juiste standplaats een plantgat dat wat groter is dan de pot van de boom. Meng aanplantgrond door de aarde in het gat: dat bevordert het aangroeien. Dit is vooral bij beukenbomen, en dus ook de Zuilbeuk ten zeerste aan te raden.

Giet bij een droge kluit water in het plantgat. Haal vervolgens de Zuilbeuk uit de pot (even erin knijpen dan glijdt de boom eruit) en plant hem in het gat. Maak met de omliggende aarde het gat dicht en druk de aarde rondom stevig aan met uw voet. 

Zuilbeuk kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel vindt u verschillende varianten van de Zuilbeuk. De groene en de rode Zuilbeuk bijvoorbeeld. Beide soorten hebben een opwaartse groei, ze groeien bijna alleen in de hoogte, maar blijven verder smal van vorm. Het verschil zit hem in de bladkleur. Het blad van de rode Zuilbeuk dat in de zon staat, kleurt bordeauxrood (blad dat in de schaduw hangt, blijft nagenoeg helemaal groen).

Zuilbeuk

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.