Fagus sylvatica 'Dawyck'

Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Groene zuilbeuk
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Productcode: 64-2213
Beschrijving

Fagus sylvatica 'Dawyck' of Zuilbeuk - Informatie:

Fagus sylvatica 'Dawyck' is een variant van de Groene beuk met een echt smalle groeiwijze. De takken hebben een opwaartse groeiwijze en de vertakking begint laag bij de stam (beveerd). Daarnaast is het een langzame groeier, waardoor hij, in tegenstelling tot de gewone Groene beuk, bijna geen snoei nodig heeft om in model te blijven. De bloei is onopvallend, maar na een aantal jaren vormen zich de beukenootjes tegen of in de herfst. Het blad veschijnt pas in april, in het najaar verdort het en blijft het bijna de hele winter aan de boom zitten. De Zuilbeuk is hooguit twee weken kaal. Deze tuinplant komt het beste tot zijn recht als solitair in een kleinere tuin of bijvoorbeeld als laantje naast een oprit.

 

Kenmerken:

 

Planthoogte Potmaat in diameter
175/200 cm Ø 32 cm
225/250 cm Ø 38 cm

 

Onderhoud en snoei:

Deze Zuilbeuk kan in de zon maar ook in de schaduw staan, elke goed doorlaatbare, niet te natte, humusrijke bodem is geschikt. Deze bomen houden van kalk. Zet de Fagus sylvatica 'Dawyck' niet op de volle wind, want deze tuinplant is matig windbestendig. U kunt de Zuilbeuk als haag 1 maal per jaar snoeien, rond 21 juni. Als de boom te hoog is geworden, kan hij in maart op de gewenste hoogte worden geknipt.  Bemest elk voorjaar rond de oppervlakkige wortels, bescherm deze ook tegen uitdroging.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!Waarom Fagus sylvatica 'Dawyck' kopen of Groene zuilbeuk kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Groene zuilbeuk bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Fagus sylvatica 'Dawyck' aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Groene zuilbeuk en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Fagus sylvatica 'Dawyck' is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Fagus sylvatica 'Dawyck' op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Groene zuilbeuk dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Fagus sylvatica 'Dawyck', of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.