Menu
Geen producten gevonden

»

Liatris spicata 'Alba'

Product informatie

Nederlandse naam: Lampenpoetser/ Knopige slangenwortel
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Liatris spicata 'Alba' of Lampenpoetser of Knopige slangenwortel of Prachtkaars - Informatie:

Deze tuinplant is de witte variant van de Knopige slangenwortel. De groeiwijze van de Liatris spicata 'Alba' is het hetzelfde als die van zijn paarsbloemige broertje. Hierdoor zijn ze prima met elkaar te combineren. Mooie en unieke eigenschap van de Liatris spicata 'Alba' is dat de aarvormige bloemen van bovenaf beginnen met bloeien (normaal gesproken bloeit een aarvormige bloem van onder naar boven). De Nederlandse naam Lampenpoetser wordt ook gebruikt voor een andere tuinplant: Pennisetum - Siergras. Verwar hem daar dus niet mee. Liatris spicata 'Alba' kan eventueel wel goed gecombineerd worden met de Pennisetum. Wanneer Prachtkaars is uitgebloeid, begint het siergras met bloeien. Ze volgen elkaar mooi op. Door zijn opgaande groeiwijze en aarvormige bloemen, past deze tuinplant goed in de border met andere vaste planten. Prachtkaars is vorstbestendig en verliest in de winter zijn bladeren.

 

Standplaats:

Liatris spicata 'Alba' staat het liefst op een warme plaats in de zon in een voedselrijke, vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. 

 

Snoei en onderhoud:

Eventueel kunt u Liatris spicata 'Alba' na de bloei alvast terugknippen. De overblijvende wortels mogen in de winter niet te nat staan; ze kunnen dan gaan rotten. Lampenpoetser kan in het voorjaar uitgespit, gescheurd en opnieuw uitgeplant worden.

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Liatris spicata 'Alba' | Lampenpoetser/ Knopige slangenwortel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.