Liatris spicata 'Alba'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lampenpoetser/ Knopige slangenwortel
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Liatris spicata 'Alba' of Lampenpoetser of Knopige slangenwortel of Prachtkaars - Informatie:

Deze tuinplant is de witte variant van de Knopige slangenwortel. De groeiwijze van de Liatris spicata 'Alba' is het hetzelfde als die van zijn paarsbloemige broertje. Hierdoor zijn ze prima met elkaar te combineren. Mooie en unieke eigenschap van de Liatris spicata 'Alba' is dat de aarvormige bloemen van bovenaf beginnen met bloeien (normaal gesproken bloeit een aarvormige bloem van onder naar boven). De Nederlandse naam Lampenpoetser wordt ook gebruikt voor een andere tuinplant: Pennisetum - Siergras. Verwar hem daar dus niet mee. Liatris spicata 'Alba' kan eventueel wel goed gecombineerd worden met de Pennisetum. Wanneer Prachtkaars is uitgebloeid, begint het siergras met bloeien. Ze volgen elkaar mooi op. Door zijn opgaande groeiwijze en aarvormige bloemen, past deze tuinplant goed in de border met andere vaste planten. Prachtkaars is vorstbestendig en verliest in de winter zijn bladeren.

 

Standplaats:

Liatris spicata 'Alba' staat het liefst op een warme plaats in de zon in een voedselrijke, vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. 

 

Snoei en onderhoud:

Eventueel kunt u Liatris spicata 'Alba' na de bloei alvast terugknippen. De overblijvende wortels mogen in de winter niet te nat staan; ze kunnen dan gaan rotten. Lampenpoetser kan in het voorjaar uitgespit, gescheurd en opnieuw uitgeplant worden.

 De Liatris spicata 'Alba' | Lampenpoetser/ Knopige slangenwortel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.