Menu
Geen producten gevonden

»

Alchemilla mollis

Product informatie

Nederlandse naam: Vrouwenmantel
Bloeitijd: Mei - September
Bloemkleur: Groen/geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Alchemilla mollis of Vrouwenmantel - Informatie:
Vrouwenmantel is een zeer sterke, vaste plant met geel/groene bloemen die van mei tot september bloeien. De tuinplant heeft een decoratief blad waar waterdruppels op lijken te zweven. Na een regenbui is dit een prachtig gezicht. Alchemisten, vandaar de Latijnse geslachtsnaam Alchemilla, verzamelden de dauwdruppels, omdat zij die als het puurste hemelwater beschouwden. Als Alchemilla mollis (mollis betekent zacht) bloeit, hangt er een diffuse, gele waas over de plant. Deze tuinplant is uitstekend te combineren met lavendel en Salvia x nemorosa Ostfriesland. Ook is het een van de weinige planten, die goed combineert met (gele )rozen. De bloemen zijn ook te gebruiken als snijbloem. Knip de uitgebloeide bloemen weg, voor een tweede bloei. 

 

Standplaats:

Alchemilla mollis staat het liefst in de zon, maar doet het ook goed in de (half)schaduw, met minder uitbundige bloei. Vrouwenmantel heeft een voorkeur voor een humusrijke, vochtige bodem. 

Snoei en onderhoud:

Knip na de eerste bloei uitgebloeide bloemen en verdroogde bladeren helemaal weg, zodat een tweede bloei zich gemakkelijker kan ontwikkelen. Scheuren en opnieuw uitplanten op een vorstvrije dag in het vroege voorjaar. Verwijder dan ook alle oude bloemen en bladeren, zodat jonge, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.


Voor uitgebreide informatie over de alchemilla mollis kunt u dit blog lezen

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Alchemilla mollis | Vrouwenmantel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.