Alchemilla mollis

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vrouwenmantel
Bloeitijd: Mei - September
Bloemkleur: Groen/geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Alchemilla mollis of Vrouwenmantel

Vrouwenmantel is een zeer sterke, vaste plant met geel/groene bloemen die van mei tot september bloeien. De tuinplant heeft een decoratief blad waar waterdruppels op lijken te zweven. Na een regenbui is dit een prachtig gezicht. Alchemisten, vandaar de Latijnse geslachtsnaam Alchemilla, verzamelden de dauwdruppels, omdat zij die als het puurste hemelwater beschouwden. Als Alchemilla mollis (mollis betekent zacht) bloeit, hangt er een diffuse, gele waas over de plant. Deze tuinplant is uitstekend te combineren met lavendel en Salvia x nemorosa Ostfriesland. Ook is het een van de weinige planten, die goed combineert met (gele )rozen. De bloemen zijn ook te gebruiken als snijbloem. Knip de uitgebloeide bloemen weg, voor een tweede bloei. 

 

Standplaats Alchemilla mollis

Alchemilla mollis staat het liefst in de zon, maar doet het ook goed in de (half)schaduw, met minder uitbundige bloei. Vrouwenmantel heeft een voorkeur voor een humusrijke, vochtige bodem. 

Alchemilla mollis snoeien en onderhouden

Knip na de eerste bloei uitgebloeide bloemen en verdroogde bladeren helemaal weg, zodat een tweede bloei zich gemakkelijker kan ontwikkelen. Scheuren en opnieuw uitplanten op een vorstvrije dag in het vroege voorjaar. Verwijder dan ook alle oude bloemen en bladeren, zodat jonge, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.De Alchemilla mollis | Vrouwenmantel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.