Amelanchier lamarckii

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Krentenboompje
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Amelanchier lamarckii of Krentenboompje

Amelanchier lamarckii is een kleine, wat open struik of kleine (meerstammige) boom. De oorsprong ligt in Noord-Amerika. De tuinplant doet het uitstekend in ons klimaat. Al in april-mei ontluiken de nog koperrode blaadjes en begint de prachtig witte tot lichtroze bloei van de bloemen. De blaadjes worden uiteindelijk groen en verkleuren dan weer opvallend oranjegeel in de herfst. Amelanchier lamarckii is bladverliezend. In de zomer gaat de tuinplant vrucht dragen. De rood-blauwe bessen/krenten zijn eetbaar en smaken prima. De vruchtjes werden vroeger wel als alternatief voor krenten gebruikt. Ook vogels zijn er verzot op. Amelanchier lamarckii wordt niet zo groot en is geschikt voor elke tuin; ook voor de kleinere.

 

Standplaats Amelanchier lamarckii

Door de meerstammige, struikachtige groeivorm van het Krentenboompje is een wat ruimere plaats in de border gewenst. Zet de tuinplant op een plaats in de zon of halfschaduw.

 

Amelanchier lamarckii snoeien en onderhouden

Snoeien is niet nodig als er ruimte genoeg is. Anders oudste takken onder aan de grond wegknippen of zagen, zodat de tuinplant van onderuit verjongt. Snoei alleen als de Krentenboom te dicht wordt door wilde scheuten of verkeerd groeiende takken. 

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleend.De Amelanchier lamarckii | Krentenboompje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.