» Amelanchier lamarckii

Amelanchier lamarckii

Product informatie

Nederlandse naam: Krentenboompje
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Amelanchier lamarckii of Krent - Informatie:

Amelanchier lamarckii  is een kleine, wat open struik of kleine (meerstammige) boom. De oorsprong ligt in Noord-Amerika. Deze tuinplant doet het uitstekend in ons klimaat. Al in april-mei ontluiken de nog koperrode blaadjes en begint de prachtig witte tot lichtroze bloei van de bloemen. De blaadjes worden uiteindelijk groen en verkleuren dan weer opvallend oranjegeel in de herfst. Amelanchier lamarckii is bladverliezend. In de zomer gaat deze tuinplant vrucht dragen. De rood-blauwe bessen/krenten zijn eetbaar en smaken prima. De vruchtjes werden vroeger wel als alternatief voor krenten gebruikt. Ook vogels zijn er verzot op. Amelanchier lamarckii wordt niet zo groot en is geschikt voor elke tuin; ook voor de kleinere. De meerstammige, struikachtige groeivorm van deze tuinplant vraagt om een wat ruimere plaats in de border. Na de bloei en in de winterrustperiode kan er gesnoeid worden. Snoei alleen dood hout, takken die verkeerd groeien en wilde scheuten weg.


Amelanchier lamarckii is een bladverliezende tuinplant. Dit Krentenboompje bloeit van april t/m mei met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 300 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 De Amelanchier lamarckii | Krentenboompje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.