» Amelanchier alnifolia 'Obelisk' - XL

Amelanchier alnifolia 'Obelisk' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Krentenboompje
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/120cm

Amelanchier alnifolia 'Obelisk' of Krentenboompje - Informatie
Amelanchier alnifolia 'Obelisk' - XL is een smalle struik/boom met een zuilvormige groeiwijze.  Na 4 jaar is het Krentenboompje ongeveer 3 m. Het wordt niet veel breder dan 1 m. Daarom is deze tuinplant zeker als solitair geschikt voor de wat kleinere tuin. De donkergroene bladeren hebben een ovale vorm en zijn witbehaard; ze verkleuren in de herfst oranjerood. In de winter valt het blad af. In april begint de Amelanchier alnifolia 'Obelisk' te bloeien met stervormige, witte bloemen. In september vormen zich eetbare, zwartpaarse vruchten: zoet en sappig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant groeit op elke grondsoort. Zet de Krentenboom op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats en zorg voor een goed doorlaatbare, humusrijke bodem bij het aanplanten.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei is niet noodzakelijk voor deze boom. Deze Amelanchier alnifolia 'Obelisk' groeit zuilvormig en zal die vorm ook behouden als ze ouder wordt. Hij kan wel gesnoeid worden indien gewenst, om de zuilvorm te benadrukken. Dit kan dan het beste in de zomer of het najaar/vroege winter. Leveringshoogte bedraagt 80/100 cm.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hierDe Amelanchier alnifolia 'Obelisk' - XL | Krentenboompje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.