Crocus tomassinianus 'Ruby Giant'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Boerenkrokus
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Paars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 10 cm (onderkant bol)
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 5/+ cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Crocus tomassinianus 'Ruby Giant' of Boerenkrokus - Informatie:

De Crocus tomassinianus 'Ruby Giant' is een Botanische krokus en bloeit al vroeg in het voorjaar en heeft een lange bloeitijd. De bloemen van deze Krokus zijn lila-paars van kleur en hebben een licht bijna witgekleurd hart. Door deze kleurstelling lijkt het wel alsof er in de bloemen lampjes branden. Een werkelijk prachtige bloem. Het blad van de Krokus kenmerkt zich door de smal langwerpige, bijna op gras lijkende vorm. Laat u zich trouwens niet misleiden door de naam; er is weinig 'Giant' aan deze soort.

 

Standplaats:

De Crocus tomassinianus 'Ruby Giant' kent vele toepassingen en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Hij kan op de voorgrond in de border worden aangeplant, maar kan ook in het gazon, of onder loofbomen een plekje krijgen waar hij de ruimte heeft om te verwilderen. Daarnaast leent de Krokus zich ook prima om aangeplant te worden in bloembakken. Krokus combineert perfect met andere vroegbloeiende bloembollen zoals, Scilla, Galanthus en andere kleuren Crocussen.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Crocus tomassinianus 'Ruby Giant' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 5 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Zorg ervoor dat de grond tijdens warme en droge periodes niet uitdroogt. Dit is vooral ook belangrijk als de bloembollen onder bomen zijn aangeplant.

 

Crocus tomassinianus 'Ruby Giant' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) het beste van alle soorten Krokussen. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de Krokus in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om te wachten met het afmaaien van het loof van de bollen tot het is afgestorven. 

 

Eventueel kunnen grote pollen Crocussen opgegraven en gescheurd worden. Dit kan het beste in de herfstmaanden gebeuren, het tijdstip dat ook nieuwe aanplant het beste gezet kan worden.

 

 De Crocus tomassinianus 'Ruby Giant' | Boerenkrokus koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.