» Erythronium 'Pagoda'

Erythronium 'Pagoda'

Product informatie

Nederlandse naam: Gele hondstand
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Plantafstand: 30 cm
Bolmaat (omtrek): Klasse I
Inhoud verpakking: 10 stuks

Erythronium 'Pagoda' of Hondstand / Gele hondstand - Informatie:

 

Erythronium 'Pagoda' heeft prachtige klokvormige bloemen die wel wat weg hebben van de bloemen van een Akelei. De Nederlandse naam dankt dit bolgewas aan de vorm van de bol. Die heeft wat weg van de vorm van de hoektand van een hond. De 'Pagoda' is een cultivar van de Erythronium tuolumnense. (Officiële naam is: Erythronium tuolumnense 'Pagoda'). Na aflevering zo snel mogelijk planten zodat de bollen niet uitdrogen.

 

Standplaats:

Een zonnige, maar ook halfbeschaduwde standplaats is geschikt voor de Erythronium 'Pagoda'.  Hij kan in de vaste planten border aangeplant worden, maar ook onder loofbomen komt deze Hondstand goed tot zijn recht. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Erythronium 'Pagoda' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 5 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). De Hondstand kan na een aantal jaar, net zoals vele vaste planten, gescheurd worden. Lift daarvoor de pol met bollen uit de grond en haal de nieuwe buitenste bollen van de "moederbol". Plant de losse bollen op een andere plek in de border uit om zo de Erythronium 'Pagoda' op meerdere plekken in de tuin terug te laten komen.

 

Erythronium 'Pagoda' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de Hondstand in het gras wordt toegepast is het belangrijk om het loof niet direct na de bloei weg te maaien. 

 De Erythronium 'Pagoda' | Gele hondstand koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.