» Aquilegia vulgaris

Aquilegia vulgaris

Product informatie

Nederlandse naam: Akelei
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Aquilegia vulgaris of Akelei - Informatie:
Akelei is een schitterende borderplant met fraai gevormde, blauwpaarse bloemen die op steeltjes boven de tuinplant uitsteken. Bloeit al vrij vroeg in het voorjaar en is daarom vaak een aandachtstrekker. Na de bloei verschijnen decoratieve zaadhoofden. Akelei is ook geschikt voor verwildering. Aquilegia vulgaris zaait zich goed uit. Dat is mooi, want soms gedraagt de plant zich als een tweejarig plantje. Leuk is ook, dat de zaailingen soms in andere kleuren bloeien. Van roze tot purper en wit, het is allemaal mogelijk en ieder jaar weer een verrassing.

Standplaats:

Aquilegia vulgaris staat het liefst in de halfschaduw in een voedselrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Akelei zaait zichzelf uit en komt vaak op andere plaatsen in de border met een andere kleur tevoorschijn. Dat de moederplant meestal maar een levensduur van enkele jaren heeft, is daarom helemaal niet erg. Snoei na de bloei uitgebloeide bloemen en uitgedroogde delen eventueel weg, maar er komt geen tweede bloei.De Aquilegia vulgaris | Akelei koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.