U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pyrus pyrifolia 'Shinko' - laagstam | Nashipeer | Tuinplantenwinkel.nl

Pyrus pyrifolia 'Shinko' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Nashipeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: September
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Beschrijving

Pyrus pyrifolia 'Shinko' of Nashipeer - Informatie: 

Pyrus pyrifolia 'Shinko' is een apart soort fruit. De Nederlandse naam is Nashipeer of aziatische zandpeer. Daarnaast wordt de vrucht ook soms meloenpeer(vanwege de smaak) of appelpeer(vanwege de vorm) genoemd. De vruchten van de Nashipeer zijn zeer sappig en zoet. Het blad is iets groter dan de bladeren van de gewone perenboom en hebben langere stelen. De bovenzijde van het blad heeft een diepgroene kleur en glanst sterk.

 

De vruchten van 'Shinko' zijn appelvormig, hebben een bronskleur en grovere schil dan een gewone peer. Zijn smakelijk, sappig en zoet, de smaak zit tussen peer en litchi. De vruchten zijn zeer geschikt voor jam te maken, maar worden ook gebruikt in de sierkunst. Plukrijp vanaf begin september maar nog beter is om ze wat langer aan de boom te laten zelfs tot oktober, tot ze bronskleurig zijn.

 

Standplaats:

De Nashipeer staat graag op een zonnige standplaats, een halfbeschaduwde plek kan ook, wel het liefst met middagzon. De Pyrus pyrifolia 'Shinko' is in principe zelfbestuivend, maar voor een betere bestuiving is het aan te raden om samen te planten met de Pyrus pyrifolia 'Niitaka'

 

Snoei en onderhoud:

Snoei van een Nashipeer vergelijkt zich met die van een perenboom. Om de vruchtdracht te bevorderen is het belangrijk om een (Nashi)perenboom regelmatig te snoeien. Zonder snoei groeit een perenboom snel uit tot een warboel. Snoei een perenboom in de winter in model. Dun de boom uit, zodat een open structuur van een aantal gesteltakken onstaat. Aan deze gesteltakken vormt zich het bloemhout waar de bloesem en de vruchten aan komen. Knip de scheuten van het afgelopen seizoen terug tot op 15 cm van een gesteltak. Het stukje twijg dat overblijft, vormt zich in het jaar erna tot bloemhout. Dit principe herhaalt zich elk jaar. Wanneer het bloemhout te oud is geworden, kan dit ook worden gedund. Zo blijft de boom jong en gezond. Hardgroeiende scheuten mogen al in de zomer gesnoeid worden.Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Pyrus pyrifolia 'Shinko' - laagstam | Nashipeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.