» Rosa 'Bijenweelde Wit'

Rosa 'Bijenweelde Wit'

Product informatie

Nederlandse naam: Bodembedekkende roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Product-serie: Bijenweelde-rozen

Rosa 'Bijenweelde Wit' of Enkelbloemige trosroos - Informatie:

De Rosa 'Bijenweelde Wit' is een compacte kleinbloemige trosroos die ook als een bodembedekkende roos kan worden toegepast. Dit geldt in feite voor alle rozen uit de Bijenweelde-serie. Natuurlijk bloeit deze variëteit wit maar er zijn ook geel-, rood-, oranje- en roze-bloeiende cultivars. De naam doet het al vermoeden maar deze groep rozen is extra geliefd bij bijen en hommels. Dat komt voornamelijk omdat de bloemen minder of niet gevuld zijn, waardoor de meeldraden en de nectar goed toegankelijk zijn voor onze geliefde honingbijen.

De bloei is bijzonder rijk te noemen en de rozen zijn daarnaast doorbloeiend wat wil zeggen dat de roos steeds opnieuw bloemknoppen zal ontwikkelen gedurende de zomer. Als u de uitgebloeide stengels wegknipt zal de roos dit nog beter doen. Geef hem daarnaast ook wat voeding tijdens de zomer naast de hoofdgift in het vroege voorjaar.

In maart snoeit u de gehele plant terug tot 15 centimeter hoogte zodat de plant er in de zomer weer mals bij staat en rijk zal bloeien.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Bijenweelde Wit' klik hier! De Rosa 'Bijenweelde Wit' | Bodembedekkende roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.