Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bodembedekkende rozen

Kleurrijke bodembedekkers zijn schaars. Een van de opties die u zeker niet zal teleurstellen wat betreft kleur zijn deze bodembedekkende struikrozen. In groepen aangeplant zorgen deze rozen voor een gesloten geheel in de zomer en daarnaast een talrijke bloei.

Bodembedekkende rozen snoeien en verzorgen

Bodembedekkende rozen zijn sterke en vooral makkelijke rozen. Ze bloeien met kleinere roosjes die in grote trossen aan de plant verschijnen. Snoeien is vrij eenvoudig. U hoeft niet precies te zijn en knipt de struiken in het voorjaar simpelweg af. Houdt een afstand aan van minimaal 20-30 cm vanaf het occulatiepunt (het punt aan de voet van de plant waaruit de takken ontspruiten). De bodembedekkende rozen bloeien over het algemeen makkelijk en stellen iets minder eisen aan de grond. De standplaats hoeft daarom ook niet altijd zonnig te zijn; een plek in de ochtendzon is voor veel soorten in deze categorie ook voldoende.

The Fairy rozen en Flower Carpet rozen

Een van de bekendste en fraaiste vormen van een bodembedekkende roos is Rosa ‘The Fairy’. Uit deze roze bloeiende soort is inmiddels ook een rode en witte variant geselecteerd met nagenoeg dezelfde eigenschap als de moederplant. De bloemen verschijnen in trossen met tientallen bijeen. Een andere groep bodembedekkende rozen met iets grotere bloemen dan The Fairy is de Flower Carpet roos. Deze groep rozen hebben tevens een bodembedekkende groei, zeer rijke bloei en een goede resistentie tegen rozenschimmels.

Bodembedekkende rozen bij Tuinplantenwinkel.nl

Lees voor onze snoei- en verzorgingstips dit artikel. Alle bodembedekkende rozen op tuinplantenwinkel zijn op kwaliteit geselecteerd en worden door ons vakkundig verzorgd. Zo bent u online altijd zeker van een gezonde roos. Wij leveren al onze rozen in pot. Dit heeft als voordeel dat ze jaarrond te planten zijn. Ook in de zomer is het mogelijk rozen op tuinplantenwinkel.nl te kopen en aan te planten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.