Rosa 'Bijenweelde Geel'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bodembedekkende roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Product-serie: Bijenweelde-rozen
Beschrijving

Rosa 'Bijenweelde Geel' of Enkelbloemige trosroos - Informatie:

Vanaf juni staat deze struik bezaait met vrolijke gele bloemetjes. De Rosa 'Bijenweelde Geel' is een kleinbloemige rozensoort met open bloemen waardoor de nectar bereikbaar is voor bijen en hommels. Bij veel rozensoorten met gevulde bloemen is dat niet het geval.

De Groep bijenweelde rozen onderscheidt zich met een compacte groei. Hierdoor is de plant ook toepasbaar als bodembedekkende roos. De rozen zijn tevens erg gezond en hebben geen last van bekende rozenkwalen zoals sterroetdauw of meeldauw. De bloei duurt vanaf juni tot diep in september. Bij deze Bijenweelde Geel is de bloei het rijkst in periode juni-juli. Snoei na deze periode de uitgebloeide stengels terug voor een goede nabloei vanaf augustus.

In het voorjaar (maart) kunt u deze struikroos het beste terugsnoeien tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter; dan geniet u van een frisse en rijkbloeiende struikroos in de zomer. 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Bijenweelde Geel' klik hier! De Rosa 'Bijenweelde Geel' | Bodembedekkende roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.