» Rosa 'Bijenweelde Rood'

Rosa 'Bijenweelde Rood'

Product informatie

Nederlandse naam: Bodembedekkende roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Product-serie: Bijenweelde-rozen

Rosa 'Bijenweelde Rood' of Enkelbloemige trosroos - Informatie:

Bijenweelde rozen is groep rozen met eigenschappen waarvan bijen en hommels blij worden. De bloemen van alle rozen uit deze serie zijn niet, of half gevuld waardoor de nectar van de bloemen goed bereikbaar blijft. Deze soort bloeit met rode bloemen die in trossen bijeen staan. De plant is ook geschikt als bodembedekker. De Rosa 'Bijenweelde Rood' is een doorbloeiende soort en bloeit van juni tot diep in september. De bloei is het rijkst wanneer u oude verwelkte bloemstelen gedurende de zomer terug snoeit. Geef daarnaast regelmatig voeding in de vorm van organische mest. Dit zorgt voor een sterke groei en een rijke bloei die lang aanhoudt. Bijenweelde rozen hebben een compacte en bescheiden groei en zijn zowel geschikt voor gebruik in borders, als vakbeplanting en in pot. Combineren met vaste planten uit onze groep bijen- en nectarplanten is dan ook zeker mogelijk.

Snoei de roos daarnaast in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter, dan geniet u van een frisse en rijkbloeiende struikroos in de zomer. 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Bijenweelde Rood' klik hier! De Rosa 'Bijenweelde Rood' | Bodembedekkende roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.