» Rosa 'Bijenweelde Abrikoos'

Rosa 'Bijenweelde Abrikoos'

Product informatie

Nederlandse naam: Bodembedekkende roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Zalmoranje
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Product-serie: Bijenweelde-rozen

Rosa 'Bijenweelde Abrikoos' of Enkelbloemige trosroos - Informatie:

Bijen en hommels zijn blij met deze Rosa 'Bijenweelde Abrikoos' in uw tuin. Omdat de bloemen van deze rozenvariëteit niet gevuld zijn blijft de nectar goed toegankelijk waardoor ze deze plant zeker zullen vinden. Niet alleen de natuur wordt blij van deze roos. Bijenweelde rozen zijn erg gezond en bloeien rijk van juni tot in september. Deze soort bloeit met zalmoranje bloemen en is ook geschikt als bodembedekker. De bloemen staan in trossen bijeen aan vrij korte en soms half overhangende twijgen. In groepen aangeplant zorgen ze voor tapijt van bloemen.

Bijenweelde rozen hebben een compacte en bescheiden groei en zijn zowel geschikt voor gebruik in borders, als vakbeplanting en in pot. Combineren met vaste planten uit onze groep bijen- en nectarplanten is dan ook zeker mogelijk.

Snoei de roos in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter, dan geniet u van een frisse en rijkbloeiende struikroos in de zomer. Knip gedurende de zomer uitgebloeide stengels terug voor een nog betere nabloei.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Bijenweelde Abrikoos' klik hier! De Rosa 'Bijenweelde Abrikoos' | Bodembedekkende roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.