Informatie over david austin rozen

David Austin was een beroemde Engelse rozenveredelaar die in zijn leven (1926-2018) veel nieuwe rozen op de markt bracht met de geur van oude rozen en het rijke en langdurige bloei van moderne rozen. Bloemen van David austin rozen zijn moeilijk te missen. Het zijn allen sterk geurende rozen en sterk gevulde bloemen. De rozen zijn zo herkenbaar dat ze een merk op zichzelf geworden zijn. Veel mensen zullen een david austin roos bedoelen, wanneer er wordt gepraat over Engelse rozen. De kwekerij van David Austin staat niet stil en wordt voortgezet door zijn kinderen en kleinkinderen.

Engelse rozen komen van de Engelse veredelaar David Austin die sinds zijn eerste introductie in 1961 een erg goede naam heeft opgebouwd. David Austin rozen zijn krachtig groeiende struikrozen waarvan sommige ook kunnen worden gebruikt als klimroos. De kleurtinten combineren prachtig in een border met vaste planten en siergrassen.

David austin rozen planten en verzorgen

Engelse rozen houden van veel voeding en een rijke grond. Met die ingrediënten is een rijke bloei gegarandeerd. Engelse rozen zijn doorbloeiend en maken dus telkens nieuwe bloemknoppen. Voor een goede herbloei is wel aan te bevelen de struik regelmatig te snoeien. Snoei daarbij de oude uitgebloeide stengels terug tot een vijftallig blad (een steeltje met 5 losse bladeren); op deze plek loopt de roos vaak weer goed uit. Rond medio maart kunt u de roos flink terugsnoeien tot een hoogte van 30 à 50 cm; afhankelijk van de gewenste hoogte in de zomer.

Aangroeigarantie bij Tuinplantenwinkel.nl

U koopt uw David austin roos op tuinplantenwinkel met aangroeigarantie. We staan garant voor de beste kwaliteit David austin rozen. Al onze David austin rozen zijn licentie gekweekt. Zo weet u dat de rozen soortecht zijn. Door de optimale verzorging op de kwekerij en in ons plantencentrum wordt uw Engelse roos altijd in topconditie thuis geleverd. Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u alle rozen in pot. Omdat de planten in pot staan kunt u deze het hele jaar door planten en kopen. Uitgebreide tips over het snoeien en onderhouden van uw struikrozen leest u in ons blog.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.