Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over rosa rugosa

Rosa rugosa of bottelrozen zijn in bijna in alles anders dan de meeste rozen. Deze rozen worden in het Nederlands ook wel rimpelroos genoemd. Deze naam verwijst naar het blad die door de diepe nerven een rimpelige structuur heeft. De bottel- of rimpelroos wordt echter voornamelijk aangeplant vanwege de eetbare bottels die vanaf de zomer aan de plant verschijnen. De oranje of rode bottels zijn een bron van vitamines en worden vaak tot jam verwerkt. De bloemen zijn ook de moeite waard. Met name de geur is erg aangenaam. Bottelrozen bloeien vanaf juni en gaan daar mee door tot in augustus. De bottels verschijnen eind juli en de oogsttijd loopt door tot in september.

Rosa rugosa als haag aanplanten

De Rosa rugosa heeft een bossige groeiwijze en is ook te gebruiken als haag. Bottelrozen maken vanuit de grond uitlopers en nieuwe scheuten. Vanwege deze eigenschap zijn ze het mooist in groepen of als haag. Als de struik verouderd is kunnen de scheuten tot de grond af worden gesnoeid. Bij tuinplantenwinkel kunt u bij aankoop kiezen uit een assortiment bottelrozen met purperroze, roze of witte bloemen. De Rosa rugosa ‘Rotes Meer’ valt op door de compactere groei en gevulde bloemen. Op alle rozen geeft tuinplantenwinkel aangroeigarantie.

Rosa rugosa kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wij leveren al onze bottelrozen in pot. Dit heeft als voordeel dat ze jaarrond te planten en te kopen zijn. Onze rozen worden goed verzorgd op de kwekerij en in op ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Uw aankoop gaat dus altijd goed van start. Bij het aanplanten van rozen en andere tuinplanten raden wij aan om aanplantgrond te gebruiken. De aanplantgrond kunt u samen met de rozenstruik bij ons bestellen. Aanplantgrond stimuleert de wortelgroei en zorgt daarmee voor een goede aangroei van uw planten.

Rosa rugosa

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.