Informatie over rosa rugosa

Rosa rugosa is de Latijnse naam voor de (japanse) bottelroos of rimpelroos. Ze worden zo genoemd omdat het blad door de diepe nerven een rimpelige structuur heeft. De bottelroos Rosa rugosa wordt echter voornamelijk aangeplant vanwege de eetbare rozenbottels die vanaf de zomer aan de plant verschijnen. De oranje of rode bottels zijn een bron van vitamines en worden vaak tot jam verwerkt. De bloemen zijn ook de moeite waard en trekken in het vroege voorjaar vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan. Met name de geur is erg aangenaam. Deze bottelrozen bloeien vanaf juni en gaan daar mee door tot in augustus. De bottels verschijnen eind juli en de oogsttijd loopt door tot in september. De struiken verdragen zoute zeewind, hebben graag een standplaats halfschaduw en groeien in elke grondsoort maar

Omdat de Japanse bottelroos weinig onderhoud behoeft en zeer resistent is, kunnen wij hem met overtuiging aanraden voor onervaren tuiniers. ....

 

Rosa rugosa als haag aanplanten

De bottelroos Rosa rugosa heeft een bossige groeiwijze en is met haar stevige doorns ook te gebruiken als informele lage haagplant. De Japanse bottelroos maakt vanuit de grond uitlopers en nieuwe scheuten. Vanwege deze eigenschap zijn ze het mooist in groepen of als haag. Als de struik verouderd is kunnen de scheuten tot de grond af worden gesnoeid. Bij tuinplantenwinkel kunt u bij aankoop kiezen uit een assortiment bottelrozen met purperroze, roze of witte bloemen. De Rosa rugosa ‘Rotes Meer' valt op door de compactere groei en gevulde bloemen. Op alle rozen geeft tuinplantenwinkel aangroeigarantie.

 

Rosa rugosa snoeien

Wilde rozen zoals de japanse bottelroos snoeit u alleen om de struik te verjongen. Knip 's zomers de uitgebloeide bloemen er niet uit, want dan haalt u de toekomstige rozenbottels weg. Eventueel snoeit u in het voorjaar, eind februari begin maart door vorst beschadigde en dode takken weg. Voor een stevige verjongingssnoei kunt u 's winters eens in de vijf jaar de hele struik op 10 centimeter hoogte afzagen.

 

Rosa rugosa kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De meeste bottelrozen worden opgekweekt en geleverd in pot. Dit heeft als voordeel dat ze jaarrond te planten en te kopen zijn. Onze rozen worden goed verzorgd op de kwekerij en in op ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Uw aankoop gaat dus altijd goed van start. Bij het aanplanten van de bottelroos Rosa rugosa en andere tuinplanten raden wij aan om aanplantgrond te gebruiken. De aanplantgrond kunt u samen met de rozenstruik bij ons bestellen. Aanplantgrond stimuleert de wortelgroei en zorgt daarmee voor een goede aangroei van uw planten.

Daarnaast kunt u tussen ca. oktober en april (dat is afhankelijk van het weer) tegen aantrekkelijke prijzen ook haagplanten van de japanse bottelroos of rimpelroos kopen op blote wortel.

 

Veelgestelde vragen over Rosa rugosa

Heeft de Rosa rugosa eetbare vruchten?

Antwoord: Jazeker, de bessen bevatten veel vitamine C en zijn daarom erg gezond. Ook vogels eten graag van deze vruchten als ze vanaf juni en juli tevoorschijn komen. Daarnaast zijn de bloemen eetbaar en kunnen gebruikt worden om een salade op te sieren.

 

Hoort de Rosa rugosa met eetbare rozenbottels bij de inheemse planten?

Antwoord: Nee, de japanse bottelroos (what's in a name?) komt van oorsprong uit Japan. De enige inheemse roos is de wilde bosroos of Rosa arvensis.

 

Is Rosa rugosa alleen verkrijgbaar op blote wortel?

Antwoord: Nee, behalve op blote wortel is de japanse bottelroos bij tuinplantenwinkel.nl ook verkrijgbaar in pot.

 

Hoeveel Rosa rugosa per m2?

Antwoord: We adviseren 3 planten per m2.

 

Kun je alle soorten rozenbottels eten?

Antwoord: Jazeker, ze zijn allemaal eetbaar, alleen de smaak kan verschillen.

 

Rosa rugosa online kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bottelrozen tegen scherpe prijzen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de struiken met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw Japanse bottelroos is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de struiken is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België de bezorgkosten zijn laag en u krijgt de beste planten geleverd met aangroeigarantie. de rozen hebben vaak een maatvoering van 40/60 cm maar in het voorjaar worden ze altijd terug geknipt wat inhoud dat ze dan geen 40 60 cm zijn maar korter dat is ook normaal want een roos is een scheut bloeier en moet weer van onder uit starten en zal dan dat jaar weer mooie bloemen geven.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de rozen komen brengen.

 

Rosa rugosa afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw Japanse bottelroos bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.