» Rosa 'Hansaland'

Rosa 'Hansaland'

Product informatie

Nederlandse naam: Bottelroos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Rood
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3 liter

Rosa 'Hansaland' of Bottelroos - Informatie:

Deze Rosa 'Hansaland' komt voort uit de Rosa rugosa groep. Deze plant bloeit met helderrode halfgevulde bloemen die lichtgeurend zijn. De bloemen verschijnen vanaf juni tot diep in het najaar en zijn een echte attractie voor bijen en andere nectarliefhebbers. Na de bloei vormen zich oranjerode bottels die wat kleiner zijn dan bij de andere Rosa rugosa variëteiten. De plant heeft een opvallend bossige groeiwijze en is daardoor ook geschikt voor kleine hagen. Door de plant te snoeien ontstaat in combinatie met de stekelige twijgen een letterlijk ondoordringbare haag, die bovendien leuk bloeit in de zomermaanden.

Ook als solitair of in combinatie met vaste planten in een border komt deze struikroos zeker tot zijn recht. De bladeren zijn uiterst gezond en zien er altijd fris uit. U kunt de roos ieder jaar terug knippen tot dicht bij de grond maar dat is niet noodzakelijk. We raden aan om de roos elke 3 tot 5 jaar een keer te snoeien zodat de struik zich verjongt.

 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

 

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Hansaland' klik hier! De Rosa 'Hansaland' | Bottelroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.