Rosa rugosa 'Dagmar Hastrup'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bottelroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Lichtroze
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter
Beschrijving

Rosa rugosa 'Dagmar Hastrup' of Bottelroos - Informatie
Rosa 'Dagmar Hastrup' behoort tot de bottelrozen. Ook wel bekend onder de naam rimpelroos. Bottelrozen behoren tot de meest robuuste rozensoorten van allemaal. Het zijn doorbloeiende rozen met een bossige groei. Na de bloei vormen zich rozenbottels die niet alleen erg decoratief zijn maar ook gebruikt kunnen worden voor rozenbotteljam. Vogels zijn er ook dol op. De 'Dagmar Hastrup' bloeit bleekroze en blijft iets lager dan de soort. De Rosa 'Dagmar Hastrup' heeft weinig last van ziekten en groeit ook op minder voedzame grond. Bottelrozen kunnen worden gesnoeid maar dit is niet noodzakelijk. De 'Dagmar Hastrup' groeit uit tot een struik met een hoogte van ongeveer 60 centimeter hoogte. 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Dagmar Hastrup' klik hier! De Rosa rugosa 'Dagmar Hastrup' | Bottelroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.