Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over grootbloemige rozen

Boeketrozen van de bloemist ziet u nooit terug in de tuin. Bijna al deze rozen worden in kassen gekweekt. Ze houden van veel meer warmte dan het klimaat in de Benelux hen biedt. Jammer, want de bloemen zijn vaak prachtig. Deze grootbloemige rozen komen echter aardig in de buurt. In knop zijn grootbloemige rozen al prachtig om te zien. Soms staan ze met meerdere bloemen bij elkaar maar vaker alleen. Trots als ze zijn, prijken de grote bloemen op stevige stengels; vaak meerdere per plant. De bloemen van grootbloemige rozen zijn goed te gebruiken als snijbloem. Alle grootbloemige rozen zijn doorbloeiend. De rozen uit deze categorie worden ook wel theehybriden genoemd.

 

Grootbloemige rozen in verschillende variëteiten

Grootbloemige rozen zijn er in vele soorten. Zo zijn er de klassieke rode rozen (bijv. Rosa 'Dame de Coeur' met enkele of gevulde bloemen, al dan niet met een heerlijke geur. Daarnaast zijn er nog vele verschillende kleuren meer. Roze (bijv. Rosa 'The Queen Elizabeth Rose'), paars (bijv. Rosa 'Waltz Time'), geel (bijv. Rosa 'Friesia'), oranje (bijv. Rosa 'Ramona'), wit (bijv. Rosa 'Helga'), etc.

 

Andere planten die vaak in combinatie met rozen worden aangeplant zijn bijvoorbeeld Lavendel of siergrassen zoals Festuca 'Glauca Intense Blue' of Pennisetum 'Hameln'.

 

Grootbloemige rozen aanplanten en verzorgen

Plant de rozenplanten in drietallen bij elkaar voor een mooie volle bos rozenplanten. In grotere groepen komen deze grootbloemige rozen ook goed tot hun recht. Kijk voor de juiste plantafstand bij de producten op de webwinkel. Bij elke soort grootbloemige roos zie we aanbieden, staat het aantal per vierkante meter weergegeven.

 

Ook in een pot op het terras kan de grootbloemige roos een plekje krijgen. Geef hem een zonnige standplaats en de planten zullen u in de zomermaanden op de mooiste bloemen trakteren. Houd er rekening mee dat de rozen in pot (en alle andere planten die in pot gezet zijn) meer verzorging en water nodig hebben dan rozen die in de volle grond geplant zijn. Geef rozen een of tweemaal per jaar een keer voeding. Dit kunnen organische mestkorrels zoals Culterra of Koemestkorrels zijn.

 

Als u de uitgebloeide bloem terugsnoeit loopt de rozenstruik opnieuw uit. De bloei duurt zo tot in de herfst. Voor onze adviezen over het snoeien en bemesting kunt u hier terecht. U vindt bij tuinplantenwinkel een selectie van de sterkste soorten. Echte klassiekers onder de grootbloemige rozen zijn bijvoorbeeld de ‘Queen Elizabeth', ‘Peace' maar ook nieuwere selecties zoals de ‘Nostalgie' en de ‘Black Baccara' vindt u terug in onze online selectie.

 

Grootbloemige roos kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u rozen kopen? Dan bent u bij Tuinplantenwinkel.nl aan het juiste adres! Wij leveren al onze rozen in pot. Dit heeft als voordeel dat ze jaarrond te planten en te kopen zijn. Onze rozen worden altijd verzorgd op de kwekerij en in ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Uw bestelde roos is op die manier altijd in topconditie en klaar om in uw tuin aan te groeien. Om er zeker van te zijn dat uw roos goed aangroeit kunt u ook aanplantgrond bestellen. Deze vindt u ook in onze webshop. Door aanplantgrond bij het planten te vermengen met de aanwezige aarde in het plantgat zal de roos snel aangroeien.

 

Naast het brede assortiment rozen, kunt u vele andere planten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl. Nadat u de producten van uw keuze in de winkelwagen gedaan en besteld heeft, gaan wij voor u aan de slag. We komen alle planten binnen de afgesproken tijd met onze eigen bezorgdienst bij u afleveren. Op die manier kunt u snel uw kleurrijke border of perken aanplanten met de mooiste rozenplanten.

 

Veelgestelde vragen over grootbloemige rozen:

Wat zijn grootbloemige rozen?

Antwoord: Grootbloemige rozen hebben, in verhouding tot andere soorten rozen, grote bloemen. Grootbloemige rozen zijn er in vele soorten. Er zijn verschillende kleuren, soorten met een heerlijke geur en bijvoorbeeld gevulde bloemen.

 

Hoe heten grote rozen?

Antwoord: Grote rozen worden grootbloemige rozen of Theehybriden genoemd. Ze zijn er in vele kleuren; van klassiek rood tot roze, oranje geel, wit en gecombineerde bloemkleuren.

 

Welke rozen bloeien het langst?

Antwoord: De meeste grootbloemige rozen zijn doorbloeiend. Dat wil zeggen dat ze een lange bloeiperiode hebben. Deze soorten worden de laatste jaren ook het meeste in de perken gebruikt. Door het toepassen van een variëteit die doorbloeiend is, kunt u de hele zomer van een kleurrijke border genieten.

 

Wat is de mooiste roos?

Antwoord: Hierop kunnen wij u geen juist antwoord geven. Voor iedereen kan een andere roos mooier zijn, maar over het algemeen zijn de klassieke rode rozen nog altijd zeer populair. Ze dragen liefde en romantiek uit en worden vaak in boeketten gebruikt. Daarnaast wordt de zuivere schoonheid van witte rozen door velen gewaardeerd. Op bruiloften bestaat een bloemstuk bijna zonder uitzondering uit deze elegante witte rozen.

 

Grootbloemige rozen komen beter in bloei als de uitgebloeide bloemen worden weggeknipt, klopt dat?

Antwoord: De meeste grootbloemige rozen zijn doorbloeiend en bloeien de hele zomer. De bloemen die zijn uitgebloeid kunnen worden weggeknipt om de aanmaak van nieuwe bloemknoppen te bevorderen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.