Rosa 'Nostalgie'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Grootbloemige trosroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Rood - Wit
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter
Beschrijving

Rosa 'Nostalgie' of Grootbloemige roos - Informatie
De Rosa 'Nostalgie' heeft binnen een paar jaar een vaste plaats veroverd in het rozenassortiment. Deze roos is niet alleen bijzonder sterk maar heeft ook een erg bijzondere bloemkleur én die geurt ook nog eens. Het nieuwe blad van deze Rosa 'Nostalgie' heeft een rode blos en verkleurt daarna leerachtig groen. De rozen verschijnen aan stevige stelen en zijn prima te gebruiken als snijroos. De roos staat prima als solitair of in een gemengde border maar is ook bruikbaar in een klassiek rozenperk. De 'Nostalgie' doet het ook in lichte schaduw prima. De hoogte van deze struikroos is ongeveer 80 centimeter. Snoei deze Rosa 'Nostalgie' in het voorjaar terug tot een hoogte van ongeveer 20 centimeter. Deze soort is een selectie van de veredelaar Tantau (Tantauroos / Tantaurozen). De roos behoort tot de zogenaamde theehybride / theehybriden rozen. 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Nostalgie' klik hier! 



De Rosa 'Nostalgie' | Grootbloemige trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.