» Rosa 'Aquarell'

Rosa 'Aquarell'

Product informatie

Nederlandse naam: Grootbloemige roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Zalmoranje - roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3 liter

Rosa 'Aquarell' of Grootbloemige roos - Informatie:

De Rosa 'Aquarell' vertoond wat uiterlijk betreft een sterke gelijkenis met de Rosa 'Augusta Luise' die uit dezelfde stal komt. Beide soorten bloeien met grote bloemen en hebben iets gefranjerde bloembladeren waardoor de bloem lijkt op een pioenroos. Dat sprookjes-achtige uiterlijk wordt gecombineerd met een waar kleurenspektakel; de bloembladeren verkleuren van roze aan de buitenzijde naar goudgeel tot oranje in het hart van de bloem. Daarnaast hebben de bloemen ook nog eens een aangename geur.

De bloei duurt de hele zomer tot diep in het najaar. Voor een goede herbloei raden we aan oude verwelkte bloemen weg te snoeien. Geef daarnaast wat extra voeding gedurende de zomer zodat de plant telkens opnieuw malse scheuten ontwikkelt met veel bloemknoppen. De bloemen staan meestal bijeen in kleine trossen bovenaan stevige stengels. De Rosa 'Aquarell' is een selectie van veredelaar Tantau.

 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

 

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Aquarell' klik hier! De Rosa 'Aquarell' | Grootbloemige roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.